Surviving Mars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Surviving Mars
Ontwikkelaar Haemimont Games
Uitgever Paradox Interactive
Uitgebracht 15 maart 2018
Genre Stedenbouwsimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ACB: PG[1]
ESRB: E10+[2]
PEGI: 7
Platform Linux, macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Surviving Mars is een stedenbouwsimulatiespel ontwikkeld door Haemimont Games. Het spel wordt uitgegeven door Paradox Interactive en kwam op 15 maart 2018 uit voor Linux, macOS, PlayStation 4, Windows en Xbox One.

In Surviving Mars probeert de speler een ruimtekolonie op Mars te stichten en laten floreren. De kolonisten kunnen enkel overleven in geodetische koepels met een geschikte atmosfeer, die de speler kan vullen met gebouwen (zoals huizen, boerderijen, ziekenhuizen en uitgaansgelegenheden). De grondstoffen om te overleven op Mars, zoals water, zuurstof en stroom, moeten buiten deze koepels worden geproduceerd om de kolonisten levend te houden.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 79/100[3]
Publicist Score
Gamer.nl 7,5/10[4]
PC Gamer (VS) 80/100[5]
Power Unlimited 78/100[6]

Surviving Mars kreeg over het algemeen positieve recensies, de score van recensieverzamelaar Metacritic stond na een dag op 79 uit 100.[3] Gamer.nl vermeldde in een recensie dat het spel in grote lijnen geen tekortkomingen heeft, maar dat het spel soms tempo verliest en onduidelijk is door gebrek aan doelen.[4] Eurogamer prees het spel om zijn uitdagende gameplay.[7]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) Surviving Mars op MobyGames