Telefonplan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Metro van Stockholm
Telefonplan
Het perron gezien vanuit de tunnelingang, rechts boven de bomen de toren van de telefoonfabriek
Algemeen
Exploitant Storstockholms Lokaltrafik
Stationscode TFP
Opening 5 april 1964
Reizigers 8.100 per dag
Constructie
Type Uitgraving
Perrons 1
Perronsporen 2
Tunnelbana
LijnRichtingVolgend station
Mörby centrumMidsommarkransen
FruängenHägerstensåsen
Ligging
Gemeente Stockholm
District Hägersten-Liljeholmen
Buurt Midsommarkransen
Coördinaten 59° 18′ NB, 17° 60′ OL
Telefonplan (metro van Stockholm)
Telefonplan

Locatie van het metrostation Telefonplan

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Telefonplan is een metrostation in de Zweedse hoofdstad Stockholm in het stadsdeel Hägersten-Liljeholmen aan lijn T14 van de rode route van de metro en ligt 5,4 spoorkilometer van het centraal gelegen metrostation Slussen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1935 kocht telefoonfabrikant Ericsson een terrein aan de westrand van Midsommarkransen om daar het hoofdkantoor en een nieuwe fabriek te bouwen. Het plein voor de ingang kreeg de naam Telefoonplein (Zweeds: Telefonplan) en de straten rond de fabriek werden genoemd naar onderdelen van telefoons. In 1938 werd de tramlijn 17, Slussen-Midsommarkransen, verlengd naar het terrein van Ericsson. In 1945 kwam de 400 meter lange Hägerstentunnel gereed en op 18 november 1945 werd het premetrotraject naar Hägerstensåsen geopend. De trams van lijn 17 en inmiddels ook lijn 14 reden daarna vanaf de Telefonvägen het metrotraject op waar weg en spoor even hoog liggen, iets ten westen van het huidige station. Het traject ten westen van Telefonplan werd tussen 1945 en 1956 meerdere keren verlengd. De beide tramlijnen bereden het als premetro tot de opening van de metro op 5 april 1964.

Metro[bewerken | brontekst bewerken]

Het metrostation werd gebouwd in een ingraving vlak voor de westelijke uitgang van de 1600 meter lange tunnel onder Midsommarkransen. Het stationsgebouw ligt op de hoek van het Telefonplan en de Mikrofonvägen boven de sporen. Ten westen van de Mikrofonvägen sluiten twee sporen aan op het premetrotraject uit 1945, tussen deze sporen ligt een keerspoor waar treinen uit het centrum kunnen kopmaken. Aan de zuidkant van het station ligt een busstation. In 1997 zijn de wanden van het station opgesierd met keramiekwerk van kunstenaar Bo Samuelsson. Hij liet zich hierbij inspireren door de telecommunicatie techniek.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Telefonplan Metro station van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.