The Addams Family (televisieserie uit 1972)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Addams Family
Genre Animatie, komedie
Speelduur 30 minuten
Bedenker David Levy
Hoofdrollen Lennie Weinrib
Janet Waldo
Jodie Foster
Cindy Henderson
Regie Charles A. Nichols
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series Originele en nieuwe live-action series + tweede animatieserie.
Uitzendingen
Start 23 september 1972
Einde 30 augustus 1975
Afleveringen 35
Netwerk of omroep NBC
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal:  Televisie

The Addams Family is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op de gelijknamige fictieve familie bedacht door Charles Addams.

De serie is een spin-off van een aflevering van de animatieserie The New Scooby-Doo Movies. De serie zelf bestaat uit 1 seizoen van 35 afleveringen. Deze afleveringen werden tussen 1973 en 1975 meerdere malen uitgezonden op NBC

Verhaal[bewerken]

De serie draait om de Addams Familie bestaande uit Gomez, Morticia, Pugsley, Wednesday, Oma, Fester, Lurch en Thing.

In deze serie wonen de Addams niet in een landhuis, maar in een camper die geheel is ingericht in Victoriaanse stijl. Met deze camper reisden ze de hele Verenigde Staten door.

In deze serie werden de familiebanden uit de live-action serie aangepast naar de huidige situatie, met Fester als de broer van Gomez en Oma als de moeder van Morticia.

Productie[bewerken]

De geanimeerde Addams Family uit de serie maakte haar debuut met een gastoptreden in de derde aflevering van de serie The New Scooby-Doo Movies. In deze aflevering raakt de Scooby-Doo bende op het spoor van een mysterie waar de Addams Family bij betrokken is. De aflevering werd uitgezonden op 23 september 1972. Acteurs John Astin, Carolyn Jones, Jackie Coogan, en Ted Cassidy, die ook meespeelden in de live-action serie uit 1964, leende hun stem aan de personages. De personages zelf werden getekend op de manier zoals in de strips van Charles Addams.

De aflevering bleek een groot succes en veel fans eisten dat er meer getekende afleveringen over de Addams Family zouden komen. Een jaar later kwam deze serie er. De serie liep van 1973 t/m 1975.

Cast[bewerken]

Jacki Coogan en Ted Cassidy deden in de animatieserie de stemmen van de personages die ze ook speelden in de live-action serie. De stemmen van de andere personages werden door andere mensen gedaan.

In de Scooby Doo aflevering werden sommige stemmen nog wel gedaan door dezelfde acteurs als uit de live-action serie:

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van The Addams Family (1972) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe link[bewerken]