The Black Parade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Black Parade
Album van My Chemical Romance
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 24 oktober 2006
Opgenomen Augustus 2006
Genre Alternatief
Duur 51:08
Label(s) Reprise Records
Producent(en) Rob Cavallo, My Chemical Romance
Componist(en) Gerard Way, My Chemical Romance
Chronologie
2004
Three Cheers for Sweet Revenge
  2006
The Black Parade
  2010
Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys

(en) Allmusic-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Black Parade is het derde album van de Amerikaanse band My Chemical Romance. Het album kwam uit op 24 oktober 2006. Het is het tweede album van de band onder een groot muzieklabel. Het album is wereldwijd meer dan 3 miljoen keer verkocht.

Het album heeft vier succesvolle singles. Deze zijn genaamd Welcome to the Black Parade, Famous Last Words, I Don't Love You en Teenagers. Het album ontving ook een grammy-award, en heeft een eigen Guitar Hero-versie voor de Xbox.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

In dit album staat het thema 'de Dood' centraal. Gerard Way bezingt het verhaal van 'The Patient', een personage van een man wiens leven is geëindigd, en wie nu door de dood wordt ontvangen. In het nummer Welcome To The Black Parade wordt The Patient opgehaald door de dood. Het idee van de zanger was dat de dood men ophaalt in hun beste herinnering. Zo dus wordt The Patient opgehaald in de vorm van een parade waar hij als kleine jongen was. In dit album deelt Gerard Way behalve het verhaal van The Patient ook zijn eigen verhaal. Hij gaat in op zijn verleden met verslavende middelen en andere problemen in zijn leven.

Live[bewerken | brontekst bewerken]

De nummers op dit album werden gedaan door het alter-ego van de band, genaamd: The Black Parade. Tijdens de live optredens van de band werden de uniforms gebruikt zoals deze ook te zien zijn in de videoclips. Deze uniforms zijn lichtelijk afgeleid van de uniformen die de Beatles droegen voor het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. De live optredens brachten ook de hele opera in beeld, waarbij de tracklist altijd van nummer 1 tot 13 in volgorde werd gespeeld. Op 7 oktober 2007 werd het laatste optreden als The Black Parade gedaan.[1]

Track list[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer. Titel

  1. The End
  2. Dead!
  3. This Is How I Disappear
  4. The Sharpest Lives
  5. Welcome To The Black Parade
  6. I Don't Love You
  7. House of Wolves
  8. Cancer
  9. Mama
  10. Sleep
  11. Teenagers
  12. Disenchanted
  13. Famous Last Words
  14. hidden track: Blood
  15. bonus track: Heaven Help Us

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]