The Eraser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Eraser
Album van Thom Yorke
Uitgebracht juli 2006
Duur 41:01
Label(s) XL Recordings
Producent(en) Nigel Godrich
Chronologie
-   2006
The Eraser
  -
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Eraser is een studioalbum van Thom Yorke, dat uitkwam in juli 2006 op het label XL Recordings. Thom Yorke is de zanger van de band Radiohead en 'The Eraser' is zijn eerste solo-album.

Aankondiging[bewerken]

Op 11 mei 2006, postte Thom Yorke, zonder uitleg, een link naar de site theeraser.net op Dead Air Space: de blog van de officiële Radiohead-website. Twee dagen later werd een e-mail verzonden naar de Radiohead fansites (ateaseweb.com) en naar de leden van de W.A.S.T.E.-fanclub waarin Yorke het album aankondigde.

Tracks[bewerken]

 1. "The Eraser"
 2. "Analyse"
 3. "The Clock"
 4. "Black Swan"
 5. "Skip Divided"
 6. "Atoms for Peace"
 7. "And It Rained All Night"
 8. "Harrowdown Hill"
 9. "Cymbal Rush"

Trivia[bewerken]

 • De albumhoes is gemaakt door Stanley Donwood en beeld een combinatie van bekende gebouwen uit grote steden in een grote overstroming veroorzaakt door zware regen.
 • De regisseur Richard Linklater verklaarde in een interview met filmmagazine Première dat hij in zijn volgende film A Scanner Darkly het nummer "Black Swan"—omschreven door Linklater als "een prachtig liedje uit Thom Yorkes nieuwe album"—onder de aftiteling en credits zet.
 • Atoms for Peace was de titel van een speech gegeven door Dwight D. Eisenhower in 1953. Het is ook het motto van de International Atomic Energy Agency.
 • Harrowdown Hill, in Oxfordshire, is bekend als de plaats waar het lijk van David Kelly was gevonden.

Externe links[bewerken]