The Hertz Corporation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

The Hertz Corporation is een internationaal opererend Amerikaans autoverhuurbedrijf. Het bedrijf is in 1918 opgericht door Walter L. Jacobs en werd in 1923 overgenomen door John T. Hertz.

Hertz is de grootste verhuurorganisatie voor voertuigen ter wereld en heeft vestigingen in meer dan 150 landen en op 8100 locaties. Het bedrijf heeft veel vestigingen op vliegvelden en in stadscentra.

Geschiedenis[bewerken]

Walter L. Jacobs opende in september 1918 op 22-jarige leeftijd een autoverhuurbedrijf in Chicago. Hij startte met een dozijn T-Fords, die hij zelf repareerde en overspoot. Jacobs breidde zijn bedrijf in vijf jaar uit tot een onderneming met een jaarlijkse omzet van 1 miljoen Amerikaanse dollar, voor die tijd een gigantisch bedrag. In 1923 verkocht Jacobs zijn bedrijf aan John Hertz, president-directeur van Yellow Cab en Yellow Truck en Coach Manufacturing Company. Jacobs bleef aan in de directie van het bedrijf. Dit verhuurbedrijf, Hertz Drive-Ur-Self genaamd, werd in 1926 overgenomen door General Motors Corporation toen dat bedrijf Yellow Truck kocht van John Hertz.

In 1932 opende Hertz Rent-A-Car de eerste verhuurvestiging op een vliegveld, Midway van Chicago.

Beursnotatie[bewerken]

Hertz was tot 2001 genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) als HRZ toen de Ford Motor Company alle uitstaande aandelen opkocht. Op 22 december 2005 werd het bedrijf verkocht voor 15 miljard dollar aan een groep private partijen. Deze hebben het bedrijf in 2006 weer naar de beurs (NYSE) gebracht, het aandeel staat tegenwoordig genoteerd als HTZ. Door de vroegere relatie met Ford bestaat een groot deel van de vloot nog uit voertuigen van dit merk.

Externe link[bewerken]

Hertz.com - Officiële website