The Real Adventures of Jonny Quest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Real Adventures of Jonny Quest
Genre Animatie, Actie, Avontuur
Speelduur ongeveer 22 min.
Bedenker Hanna-Barbera Cartoons, Doug Wildey
Hoofdrollen Eerste seizoen:
J. D. Roth, George Segal, Robert Patrick, Jesse Douglas, Michael Benyaer
Regie Mike Milo
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Peter Lawrence, Takashi Masunaga
Uitzendingen
Start 26 augustus 1996
Einde 16 april 1997
Afleveringen 52
Netwerk Cartoon Network
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Real Adventures of Jonny Quest is een Amerikaanse animatie-televisieserie ontwikkeld door Hanna-Barbera Cartoons. De eerste aflevering werd op 26 augustus 1996 uitgezonden. Na 52 afleveringen is de serie op 16 april 1997 gestopt. De serie werd uitgezonden op Cartoon Network. Deze serie is gebaseerd op de serie Jonny Quest uit jaren 1960.

De hoofdpersonages zijn tienerversies van Jonny en Hadji uit de serie van de jaren 60. Een nieuw hoofdpersonage is Race Bannons dochter Jessie. De serie draait om de onderzoeken van Dr. Quest over vreemde fenomenen, legendes en mysteries in exotische locaties. Ook speelt de serie zich af in de virtuele wereld genaamd QuestWorld.

The Real Adventures bestaat uit twee seizoenen. Het tweede seizoen heeft een aangepaste schrijfstijl, die meer past bij de originele serie. De personages zijn allemaal een jaar jonger dan in het eerste seizoen en meerdere uiterlijke veranderingen zijn er toegepast op de personages, waaronder de kleur van Dr. Quests haar. Ook het westerse accent van Race is verwijderd.