The Spirit (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voor de gelijknamige single van Fiocco, zie The Spirit (Fiocco)
The Spirit
Regie Frank Miller
Scenario Frank Miller
Hoofdrollen Gabriel Macht
Muziek David Newman
Distributie Lionsgate
Première 25 december 2008 (VS)
Genre Actie/ Drama
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 1
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Cast van "The Spirit" tijdens de 2008 Comic-Con convention in San Diego, Californië. V.l.n.r.: Gabriel Macht, Frank Miller, Deborah Del Prete, Samuel L. Jackson, en Jaime King

The Spirit is een Amerikaanse comicbook-verfilming uit 2008 onder regie van stripauteur Frank Miller. Hij baseerde het verhaal op de gelijknamige comicreeks van Will Eisner, de geestelijk vader van het titelpersonage.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

The Spirit gaat over een overleden man (Gabriel Macht) die als geest terugkomt om een superheld te worden en Central City te redden van haar ondergang, door het op te nemen tegen superschurk The Octopus (Samuel L. Jackson) en zijn handlangster Silken Floss (Scarlett Johansson).

De film is niet gebaseerd op een bestaand stripverhaal, maar volgt The Spirit vanaf zijn laatste avontuur.[1] De film is daarbij een moderne variant van het originele comicserie, die liep in de jaren 40 en 50. The Spirit bevindt zich in een liefdesdriehoek met Sand Saref (Eva Mendes) en Ellen Dolan (Sarah Paulson), de dochter van Central City's commissaris Dolan (Dan Lauria). Het gekleurde controversiële (want niet vrij van beschuldigingen van racisme) personage Ebony White is buiten de verfilming gelaten.[2]

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Critici[bewerken | brontekst bewerken]

RottenTomatoes.com zegt: "de visuele aspecten van de film zijn mooi maar door slechte personages die snel worden vergeten en slechte dialogen is de film niet goed.[1]" De bezoekers van de website IMDb beoordelen[3] The Spirit met een 4.8.