Theo Dietz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Theo Dietz is een Nederlandse zakenman. Hij is onder andere oprichter van Joint Services International (JSI), de voormalig distributeur van surfmerk O’Neill.

O' Neill[bewerken]

Het bedrijf O'Neill is in 1952 door Jack O' Neill opgericht in Pleasure Point, Santa Cruz, Californië. In 1978 haalt JSI de Amerikaanse surfkleding van O’Neill naar Europa. Het hoofdkantoor is eerst in Warmond, maar verhuist in 2004 naar Voorschoten.

In 1998 komt Rudy Bakker in contact met golfprofessional Chris van der Velde, die net naar Nederland is gekomen en op de Europese PGA Tour speelt. O' Neill wordt de eerste sponsor van Van der Velde.

In 2000 probeert JSI onder de naam O’Neill naar de beurs te gaan, maar de familie O’Neill verhindert dat. Sindsdien staat JSI in de etalage. Twee partijen hebben belangstelling, Marcel Boekhoorn en Commonweath, waarin onder andere Dietz participeert. Het bod van 160.000.000 euro van Boekhoorn wordt afgeslagen.

Als Bakker in 2005 overlijdt, komen er problemen. Uiteindelijk neemt Logo International JSI in 2006 over, wordt Andreas Adenauer (kleinzoon van Konrad Adenauer) als nieuwe topman aangetrokken in 2007 en verlaat Dietz JSI in 2008.

Groendael Golf[bewerken]

Ondertussen heeft hij samen met Hans van Veggel een golfbaan aangelegd tussen Den Haag en Wassenaar, De club en de eerste negen holes worden in mei 2008 geopend. Leden moeten een aandeel van de Wassenaarse Golf Groendael kopen.

Theo Dietz is lid van Orange All Stars.

Zie ook[bewerken]