Theo Griekspoor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
15-05-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Theo Griekspoor
Componist
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Theo Griekspoor
Geboren 10 januari 1948
Land Vlag van Nederland Nederland
Religie Gereformeerd
Jaren actief 1964 - heden
Stijl Kerkmuziek
Instrument Orgel
Leraren Piet van Egmond
Nico Waasdorp
Website Theo Griekspoor
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Theo Griekspoor (Aalsmeer, 10 januari 1948) is een Nederlands organist.

Levensloop[bewerken]

Griekspoor werd geboren in Aalsmeer. Toen hij dertien was speelde hij daar als hulporganist in de Triomphatorkerk. Hij werd daar drie jaar later vaste organist. Toen hij vijftien was nam hij orgellessen bij Piet van Egmond in Amsterdam. Hierna volgde hij nog lessen bij Nico Waasdorp in Haarlem en ging later nog naar het conservatorium in Alkmaar waar hij les kreeg van Jos van der Kooy. Hij volgde zijn praktijklessen op het orgel van de Westerkerk in Amsterdam. In 1993 was hij geslaagd voor zijn diploma.

Griekspoor is ook werkzaam als begeleider van kerkkoren en geeft jaarlijks verschillende concerten. Later ging hij ook werken als componist. Hij componeerde onder meer orgelmuziek. Hij won in 2006 het César Franck concours en het jaar daarna het Alexandre Guilmant orgelconcours. Deze werden gehouden in de Koepelkerk in Leeuwarden.[1] Momenteel is hij vaste organist in de Open Hof kerk in Aalsmeer. Later verschenen er ook enkele cd's van hem met orgelmuziek. Een is er opgenomen in de Stefanuskerk in Hasselt en de andere in de Lebuïnuskerk in Deventer.[2] Momenteel is hij vaste organist in de Open Hof kerk in Aalsmeer.

Discografie[bewerken]

  • Theo Griekspoor improviseert op verzoek[3]
  • Theo speelt Griekspoor[3]
  • Reverie

Bladmuziek[bewerken]

  • Koraal en variaties op gezang 473
  • Drie koraalbewerkingen
  • Door de wereld gaat een woord
  • Twee psalmbewerkingen
  • Passacaglia
  • Geef vrede, Heer, geef vrede

Externe link[bewerken]