Thorbecke Academie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Thorbecke Academie is een hbo-instituut voor Bestuurskunde en Overheidsmanagement, HBO Rechten, Integrale Veiligheidskunde en European Studies en maakt deel uit van NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Een deel van de opleidingen wordt in een onderwijsatelier in Assen verzorgd. De Thorbecke Academie werd in 1986 geopend door prins Claus en was het eerste instituut in Nederland dat de opleiding Bestuurskunde verzorgde op hbo-niveau. In 2002 zijn eveneens de opleidingen Integrale Veiligheid en European Studies gestart. De onderzoeksgroep & lectoraat Cybersafety maakt sinds 2012 onderdeel uit van de Academie. Op 30 september 2016 vierde de Thorbecke Academie haar 30-jarig jubileum met een symposium in De Kanselarij te Leeuwarden.

Afgestudeerden aan de Thorbecke Academie ontvingen de graad Bachelor of Public Management (BPM). Vandaag de dag ontvangen alumni de titel Bachelor of Arts.

De academie kent een studiegenootschap, genaamd "S.G. Trias Politica". Deze vereniging streeft ernaar de persoonlijke en intellectuele ontwikkeling van haar leden te bevorderen.

Opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Op de Thorbecke Academie kunnen de volgende opleidingen gevolgd worden:

Bekende (oud)-Thorbeckianen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]