Nanning Mol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nanning Mol
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Functie wethouder van Voorschoten
Sinds 11 mei 2017
Partij VVD
Politieke functies
2010-2017 lid gemeenteraad van Voorschoten
2010-2017 fractievoorzitter VVD Voorschoten
2017-heden wethouder van Voorschoten
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Nanning Mol (ca. 1980) is een Nederlands politicus en bestuurder. Hij is lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Biografie[bewerken]

Mol groeide als jongste kind in een ondernemersgezin op in een dorpje nabij Hoorn.[1] Hij studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie en daarna bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Van 2001 tot 2002 was hij landelijk penningmeester van de JOVD. Van 2005 tot 2009 werkte hij als medewerker van de VVD-fractie in de Tweede Kamer, eerst als medewerker van Tweede-Kamerlid Charlie Aptroot, daarna van fractievoorzitter Mark Rutte.

Van 2009 tot 2013 was Mol strategisch bestuursadviseur van de Unie van Waterschappen en van 2013 tot zijn wethouderschap in 2017 werkte hij als hoofd Verenigingszaken en Internationale Zaken bij de VVD. Hij begon zijn politieke carrière namens de VVD in 2008 als commissielid van Voorschoten, daarna was hij van 2010 tot 2017 gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Voorschoten.

Sinds 2017 is Mol wethouder en 1e locoburgemeester van Voorschoten met in zijn portefeuille Economie en vestigingsklimaat, Sociale Zaken, Werk en Inkomen, Welzijn en wijkbeleid, Kunst en Cultuur, bibliotheek, Toerisme en recreatie, Vrijwilligersbeleid, Gezondheidszorg en Jeugdzorg. Hij vertegenwoordigt als wethouder de gemeente als lid van het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland, Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden (RDOG HM) en de Werkorganisatie Duivenvoorde.

Mol is voorzitter van de Schepenbank, het netwerk voor VVD-wethouders, en lid van het netwerkoverleg. Daarnaast is hij voorzitter van de Blauwe Kamer, het netwerk voor VVD-bestuurders in de regio Leiden-Alphen aan de Rijn.

In juli 2019 werd Mol door de gemeenteraad van Laren voorgedragen als nieuwe burgemeester. De verwachting is dat hij op 30 september 2019 zal worden beëdigd.

Mol woont samen met zijn partner.