Thr3e

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Thr3e
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Tagline "Some sins were never meant to be discovered."
Regie Robbie Henson
Productie-
maatschappij
MovieRoom Productions
Namesake Entertainment
Scenario Alan McElroy (draaiboek)
Ted Dekker (boek)
Hoofdrollen Justine Waddell
Muziek David Bergeaud
Distributie 20th Century Fox Film Corp.
Première Vlag van Polen 1 december 2006 (Łódź)
Genre Thriller
Speelduur 101 min.
Taal Engels
Land Vlag van Polen Polen
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Budget US$2,4 miljoen
Opbrengst ~US$1 miljoen
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Thr3e is een Pools-Amerikaanse thrillerfilm uit 2006 van regisseur Robbie Henson en gebaseerd op het gelijknamige boek van Ted Dekker uit 2003. De film werd slecht onthaald door de critici en draaide gedurende zeventien dagen in een beperkt aantal cinema's, waar het productiebudget niet kon worden terugverdiend.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De broer van schrijfster Jennifer Peters wordt vermoord door de zogenaamde raadselmoordenaar die haar boek over seriemoordenaars niet in dank afnam. Ze werkt nu voor de politie als student theologie Kevin Parsons het nieuwe doelwit van de moordenaar wordt. Kevins vroegere beste vriendin Samantha komt hem opzoeken en met z'n drieën proberen ze Kevin te redden en de moordenaar te vatten.

Dat leidt hen naar het huis van Kevins tante, waar hij opgroeide, en zo komt één en ander uit zijn verleden naar boven. Kevin bekent dat hij ooit een pestkop opsloot in een verlaten pakhuis en nooit is gaan bevrijden. Daaruit besluiten ze dat die is kunnen ontsnappen en nu achter Kevin aanzit. Ook blijkt dat hij niet meteen een normale opvoeding heeft genoten. Zijn tante onderrichtte hem in haar vreemde wereldbeeld en hij mocht nooit het huis uit.

Ze komen ten slotte tot de conclusie dat Kevin een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft. Opgesloten in zijn slaapkamer creëerde hij Samantha, als "de goede", en Slater, als "de slechte". Het verhaal over het pakhuis was een metafoor voor het verdringen van Slater, waarna Kevin een normaal leven begon te lijden. Die is terug naar boven gekomen en de raadselmoordenaar beginnen nadoen. Kevin verbant zowel Slater als Samantha en belandt in een instelling. De echte raadselmoordenaar wordt gevat daar die een hekel heeft aan copycats en daarom Kevin wilde ombrengen.

Rolverdeling[bewerken]