Tokkei Winspector

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tokkei Winspector
Special Police Winspector
Genre tokusatsu, sciencefiction
Speelduur 30 minuten
Hoofdrollen Masaru Yamashita, Hiroshi Miyauchi, Michiko Hirokida
Regie Shouhei Tojo
Takeshi Ogasawara
Tetsuji Mitsumura
Michio Konishi
Kiyoshi Arai
Muziek Ichirou Mizuki
Seiji Yokoyama
Land van oorsprong Japan
Taal Japans
Productie
Producent Toei Company
Uitzendingen
Start 5 februari 1990
Einde 28 januari 1991
Afleveringen 49
Netwerk of omroep TV Asahi
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Tokkei Winspector (特警ウインスペクター, Tokkei Uinsupekutā, vertaald als Special Police Winspector) is een Japanse tokusatsuserie geproduceerd door Toei Compagny als onderdeel van hun Metal Heroes-serie. De serie is tevens de eerste in de Rescue Hero-trilogie.

De serie werd van 1990 tot 1991 uitgezonden en bestond uit 49 afleveringen. "Winspector" werd ook uitgezonden in Duitsland, Frankrijk, Italië en Brazilië.

Inhoud[bewerken]

De serie volgt de avonturen en missies van een speciaal "Rescue Police"-team dat bekendstaat als Special Police Winspector. Dit team vecht tegen criminelen en andere problemen die voor de gewone politie te gevaarlijk zijn.

Het team bestaat uit een mens in een gepantserd pak, geholpen door twee robots.

Personages[bewerken]

Winspector Team[bewerken]

  • Ryouma Kagawa / Fire (香川竜馬 Kagawa Ryouma / ファイヤー Faiyā): de leider van het team en het enige menselijke teamlid. Hij is een wees die getraind is in verschillende vechtsporten en vijf talen spreekt. Hij heeft nog een zus.
  • Biker (バイクル Baikuru): een van de twee robotleden van het team. Hij vecht met twee katana’s. Hij is een meester in grappen en bijdehante opmerkingen.
  • Walter (ウォルター Uorutā): de tweede robot uit het team en Biker's "tweelingbroer". Hij houdt van kinderen en is over het algemeen iemand die geniet van het leven.

Overig[bewerken]

  • Shunsuke Masaki (正木俊介 Masaki Shunsuke): Winspector's commandant en oprichter. Hij verblijft normaal in het hoofdkwartier van Winspector, maar indien nodig komt hij het team persoonlijk opzoeken om hen bevelen te geven.
  • Junko Fujino (藤野純子 Fujino Junko): een informatie G-man, en een expert met vuurwapens.
  • Hisako Koyama (小山久子 Koyama Hisako): een geheime G-man. Ze werkt normaal in een koffieshop. Haar vader, Masanobu Koyama, was een collega van Masaki, maar kwam zes jaar geleden om.
  • Shin'ichi Nonoyama (野々山真一 Nonoyama Shin'ichi): Winspector technisch adviseur en uitvinder. Hij onderhoudt Biker en Walter, en voorziet het team van de nodige gadgets.
  • Madocks (マドックス Madokkusu): Winspectors supercomputer. Bevat data van elke crimineel, en kan deze data ter plekke analyseren.
  • Demitasse (デミタス Demitasu): een kleine robot en assistent van het team.

Film[bewerken]

  • Tokkei Winspector

Cast[bewerken]

Crew[bewerken]

Externe links[bewerken]

.