Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Rainbow Six siege photo 2014-06-14 17-51.jpg
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker Ubisoft
Ontwerper Daniel Drapeau
Ontwikkelaar Jalal Eddine El Mansouri
Uitgever Ubisoft
Datum van uitgave 1 december 2015
Genre First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine AnvilNext 2.0
Platform PlayStation 4, Windows, Xbox One
Navigatie
Spelserie Tom Clancy's Rainbow Six
Voorloper Tom Clancy's Rainbow Six: Shadow Vanguard
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege is een first-person shooter ontwikkeld door Ubisoft Montreal. Het spel werd uitgegeven door Ubisoft voor PlayStation 4, Windows en Xbox One

Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots was initieel in ontwikkeling voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Nadat de opvolgers van beide consoles waren aangekondigd, besloten de ontwikkelaars dat de ideeën voor het spel beter geschikt waren voor de nieuwe consoles en om alle ontwikkeling voor Patriots te stoppen en vanaf nul te beginnen aan Rainbow Six: Siege.[1]

Het spel heeft begin januari 2019 12 seizoenen en 44 operators. Iedere operator heeft zijn eigen specialiteit. Elk seizoen komen er 2 operators bij: meestal zijn dit een aanvaller en een verdediger.

Seizoenen en operators[bewerken]

Seizoen 1: Operation Black Ice[bewerken]

In het eerste seizoen van Tom Clancy's Rainbow Six: Siege werden 2 Canadese operators toegevoegd aan de game: Buck en Frost.

 • Buck: Deze operator is een aanvaller en heeft als specialiteit aan zijn normaleafstandsgeweer een tweede geweer als shotgun.
 • Frost: Frost is een verdediger die als special een zogenaamde welkommat heeft. Dit is een soort van berenval die iedereen die erin loopt, downt.

Seizoen 2: Operation Dust Line[bewerken]

Het tweede seizoen van de game voegt 2 operators van Amerikaanse origine toe.

 • Blackbeard: Blackbeard heeft 2 schilden die hij, slechts 1 voor 1 op zijn geweer kan zetten.
 • Valkyrie: Valkyrie heeft 3 camera's die ze kan gooien en waarop andere operators anderen op kunnen zien en scannen.

Seizoen 3: Operation Skull Rain[bewerken]

 • In Operation Skull Rain sluiten twee BOPE-operators zich aan bij Team-Rainbow.
 • Caveira: Caveira heeft een speciale pistol die mensen van heel dichtbij binnen 2/3 schoten down schiet, en wanneer ze iemand down schiet kan ze diegene ondervragen en dan ziet ze de locaties van de tegenstanders.
 • Capitão: Capitão heeft een speciale kruisboog waarmee hij 2 soorten pijlen kan schieten. Dit zijn 2 smokes en 2 vuurpijlen.

Seizoen 4: Operation Red Crow[bewerken]

 • In Operation Red Crow wordt Team-Rainbow versterkt door twee operators van de SAT.
 • Echo: Echo heeft een drone die supersonische schokken kan schieten waardoor de aanvaller ongeveer 4-5 seconden gedesoriënteerd raakt.
 • Hibana: Hibana kan 3x 6 pallets schieten die op afstand kunnen worden geactiveerd. De pallets branden zelfs door versterkte muren waarna ze exploderen.

Year 2, Seizoen 1 Operation velvet shell[bewerken]

 • In Operation velvet shell wordt het team-Rainbow versterkt door twee operators van de GED.
 • Jackal: Jackal is een operator die met een scanner op zijn hoofd voetstappen van de tegenstander kan scannen. Als de scan is voltooid word er 4x om de ca. 7 seconden zijn locatie vrijgegeven.
 • Mira:Mira heeft de mogelijkheid in ramen te plaatsen waar je vanaf 1 kant doorheen kan kijken waardoor je aan de andere kant van de muur kan kijken zonder dat de tegenstanders jou zien. Ook is de raam bulletproof.

Year 2, Seizoen 2 Operation Health[bewerken]

 • Tijdens Operation Health heeft Ubisoft allerlei problemen opgelost en geïnvesteerd in betere technologie, zodat ze de komende jaren kunnen blijven groeien.