Toon van de Ven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Antonius Hubertus (Toon) van de Ven (Tienray, 19 oktober 1924 - Broekhuizen, 16 juni 2006) was een Limburgse kunstschilder, astroloog en wichelroedeloper.

Biografie[bewerken]

Van de Ven groeide op in Blerick en ging vanaf 1946 studeren aan de Amsterdamse Rijksakademie van beeldende kunsten. Na zijn studie ging hij aan de slag als tekenleraar aan het Venlose St Thomascollege en het Blerickse Blariacumcollege. Naast zijn leraarschap maakte Van de Ven schilderijen, etsen en pentekeningen in magisch realistische stijl. In 1967 verhuisde Van de Ven naar Broekhuizen. Hij was medeoprichter van de Teken- en Schilderclub van Broekhuizen. Hij kende veel succes op tentoonstellingen in galeries in binnen en buitenland. Een van de hoogtepunten was de overzichtstentoonstelling in het Museum van Bommel van Dam in Venlo in 1978.

Hij was vaak te vinden aan de Maas, want een van zijn grote hobby's was vissen. Daar ontmoette hij zijn latere echtgenote Toetie Schoenmakers. Ze trouwden in 1953 en het echtpaar Van de Ven kreeg drie kinderen. Via de familie van zijn vrouw kwam hij in contact met de wereld van de astrologie, een van de grote thema's in zijn schilderwerk. Als wichelroedeloper en astroloog was Van de Ven ook bekend en werkzaam in Limburg en omstreken. Toon van de Ven overleed op 16 juni 2006.

Exposities[bewerken]

  1. Thomas Rodr en Toon van de Ven in Domani