Torrey DeVitto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Torrey DeVitto
Torrey DeVitto, 2008
Torrey DeVitto, 2008
Algemene informatie
Geboortenaam Torrey Joëlle DeVitto
Geboren 8 juni 1984
Geboorteplaats Long Island (New York)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2003 - heden
Beroep actrice
muzikante
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Film

Torrey Joëlle DeVitto (Long Island (New York), 8 juni 1984) is een Amerikaans actrice, voormalig model en muzikante.

Biografie[bewerken]

DeVitto werd geboren in Long Island (New York) in een gezin van drie kinderen, en groeide op in Huntington (New York) en Winter Park (Florida). Haar vader was langdurig de drummer voor Billy Joel. Zij doorliep de highschool aan de Winter Park High School in Winter Park. Zij werkte voor een zomer als model in Japan. Als actrice begon zij met acteren in tv-commercials. Zij besloot dat zij als actrice carrière wilde maken en stopte haar werkzaamheden als model. Op vierjarige leeftijd begon zij met het nemen van vioollessen, als muzikante speelde zij de viool op albums voor onder andere Raphael Saadiq en Stevie Nicks.

DeVitto begon in 2003 met acteren in de televisieserie Dawson's Creek, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zij is onder andere bekend van haar rol als Karen Kerr in de televisieserie Beautiful People (2005-2006), als Carrie in de televisieserie One Tree Hill (2008), als dr. Meredith Fell in de televisieserie The Vampire Diaries (2012-2013), als Maggie Hall in de televisieserie Army Wives (2013), als Melissa Hastings in de televisieserie Pretty Little Liars (2010-2017) en als dr. Natalie Manning in de televisieserie Chicago Med (2015-2018).

DeVitto was van 2011 tot en met 2013 getrouwd met acteur Paul Wesley. Momenteel heeft ze een relatie met professioneel danser Artem Chigvintsev.

Filmografie[bewerken]

Films[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastoptredens.