Transformers (computerspel uit 2004)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Transformers
Transformers layered text logo.png
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Melbourne House
Uitgever Atari
Hasbro
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 11 mei 2004
Vlag van Europa 7 mei 2004
Genre Third person shooter
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Teen (T)
PEGI: 7+
USK: 12
OFLC: G8+
Platform PlayStation 2
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Transformers is een computerspel voor de PlayStation 2 uit het third person shooter genre. Het spel is gebaseerd op de animatieserie Transformers: Armada. De werktitel was Transformers Armada: Prelude to Energon, maar dit werd veranderd kort voor uitgave.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal van het spel is anders dan in de animatieserie. Aan het begin van het spel is te zien hoe Megatron met een enorm leger van Decepticlones, hersenloze drones, Cybetron aanvalt. Zijn leger is sterk genoeg om de verdedigingen van de Autobots te doorbreken. Megatron bevecht Optimus Prime en staat op het punt hem te doden, wanneer zijn aandacht wordt afgeleid door een Mini-Con signaal. Dit signaal komt van de Aarde. Beseffend dat de Mini-Cons, die eeuwen geleden zoekraakten, op Aarde zijn, gaat Megatron meteen op het signaal af.

De Autobots Optimus Prime, Red Alert, en Hot Shot gaan ook naar de Aarde om de Mini-Cons te bemachtigen voordat Megatron dit doet.

De speler kan in het spel de rol aannemen van een van de drie Autobots. Als een mini-con gevonden wordt, dient deze als upgrade voor het personage van de speler. De speler moet de Decepticlones en de Decepticons bevechten in een aantal uiteenlopende omgevingen.

Cast[bewerken]

Ontvangst[bewerken]

Het spel werd redelijk ontvangen. De graphics, grote levels en uitdagende eindbaasgevechten kregen vooral goede kritiek. Punten die critici minder goed vonden waren het gebrek aan meer bespeelbare personages, en het feit dat het spel was gebaseerd op de Armada serie in plaats van de Generation 1 series.

Het spel werd goed verkocht, en kwam zelfs op GameStop's "Most Wanted" lijst.

Achtergrond[bewerken]

Het spel bevat vele referenties naar Generation 1, waaronder de centrale kamer in Unicron (de laatste eindbaas) die gelijk is in uiterlijk aan de kamer in The Transformers: The Movie. Ook de dialogen van sommige personages zijn overgenomen uit de Generation 1 series.

Het wereldwijde debuut van de Transformers Playstaion 2 demo was op de TransformersCon op 12 en 13 maart 2004.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Jaar Score
NZGamer 2004 90%
Games Radar 2004 80%
Eurogamer.net (UK) 2004 80%
Yahoo! Games 2004 80%
Gamesmania 2004 80%
GameSpot 2004 78%
IGN 2004 75%
GameZone 2004 74%
GamePro (US) 2004 70%
Jeuxvideo.com 2004 70%

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.