Tropico 3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tropico 3
Tropico 3 logo.jpg
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Haemimont Games
Feral Interactive (Mac OS X)
Uitgever Kalypso Media
Feral Interactive (Mac OS X)
Datum van uitgave Microsoft Windows:
Vlag van Verenigde Staten 20 oktober 2009
Vlag van Europa 13 november 2009
Xbox 360:
Vlag van Verenigde Staten 16 februari 2010
Vlag van Europa 13 november 2009
Mac OS X:
Vlag van Verenigde Staten 26 januari 2012
Vlag van Europa 9 januari 2012
Genre Stedenbouwsimulatie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ACB: PG[1]
ESRB: Teen[2]
MDA: General[3]
PEGI: 16+[4]
USK: 12
Platform Microsoft Windows, Xbox 360, Mac OS X
Media Dvd
Navigatie
Voorloper Tropico 2: Pirate Cove
Vervolg Tropico 4
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tropico 3 is een stedenbouwsimulatiespel ontwikkeld door Haemimont Games en uitgegeven in Europa op 13 september 2009 door Kalypso Media. Het spel is het vervolg op Tropico 2: Pirate Cove.

Het spel bevat veel humorelementen en tijdens laadschermen worden er citaten getoond van dictators, leiders, politici en rebellen, zoals Che Guevara, Fidel Castro, Vladimir Lenin, Karl Marx, John F. Kennedy, Dwight Eisenhower, Augusto Pinochet, Nikita Chroesjtsjov, Leon Trotski, Mobutu Sese Seko, Todor Zjivkov, Vladimir Poetin, Moammar al-Qadhafi en Mahmoud Ahmadinejad.

Gameplay[bewerken]

De speler neemt de rol aan van "El Presidente", leider van een bananenrepubliek op een fictief Caribisch eiland genaamd Tropico.

Het hoofddoel van Tropico is om een stad te bouwen en daarbij de bevolking tevreden te houden. Gebeurt dit niet, dan stappen mensen over naar de rebellen die geregeld het regime aanvallen. Het regime is geheel zelf te vormen, zo kan de stad gebouwd worden zoals de speler zelf wil, maar ook heeft de speler de macht over bijvoorbeeld wetten, regels en de sociale voorziening.

Buiten wat er zich op het eiland afspeelt, heeft de speler ook te maken met twee andere grootmachten, namelijk de Sovjet-Unie en Amerika. Het spel speelt zich namelijk af tijdens de Koude Oorlog. Wanneer de relatie met een grootmacht verandert, kan het zijn dat het eiland wordt binnengevallen door die grootmacht. Dit betekent het einde van het spel, aangezien de bananenrepubliek daar niet bovenop komt. Ter voorkoming hiervan kan de speler een goede relatie opbouwen met beide grootmachten of juist met maar één. De grootmacht met een goede relatie kan namelijk ook helpen het eiland te verdedigen tegen rebellen en de andere grootmacht.