Uncle Simon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Uncle Simon
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 5
Aflevering 128
Gastrollen Cedric Hardwicke
Constance Ford
Ian Wolfe
Schrijver(s) Rod Serling
Regisseur Don Siegel
Productiecode 2604
Eerste uitzending 15 november 1963
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
The Old Man in the Cave Probe 7, Over and Out
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"Uncle Simon" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone. Het scenario werd geschreven door Rod Serling.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

In de intro stelt Rod Serling de kijker voor aan Simon Polk, een rijke maar onsympathieke man. Ook stelt hij de kijker voor aan zijn nichtje Barbara. Volgens Rod leeft Barbara bij haar oom alsof ze elk uur een tandartsafspraak heeft. Ten slotte meldt hij dat er nog een derde personage is, die nu nog niet in beeld komt. Hij is het soort personage dat men alleen tegenkomt in de Twilight Zone.

Verhaal[bewerken]

Barbara Polk woont al 25 jaar bij haar oom Simon. Ze kan hem werkelijk niet uitstaan, maar blijft bij hem omdat ze zijn enige erfgenaam is.

Op een dag raakt ze zo gefrustreerd van haar oom dat ze hem vermoordt. Ze kijkt al uit naar haar erfenis. Maar wanneer het testament wordt voorgelezen blijkt er een addertje onder het gras te zitten. Simon heeft Barbara naast zijn geld ook zijn laatste uitvinding nagelaten: een robot die dezelfde persoonlijkheid heeft als hij. Volgens het testament is Barbara verplicht op de robot te passen als ze haar erfenis wil houden.

Slot[bewerken]

Rod Serling sluit de aflevering af met de mededeling dat Barbara zojuist op een harde manier heeft geleerd dat niet aan alle slechte dingen vanzelf wel een einde komt.

Rolverdeling[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Externe links[bewerken]