Universal Studios Hollywood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Universal Studios Hollywood
Universal Studios Uniglobe.jpg
Locatie Universal City Californië, Amerika, Amerika
Eigenaar NBC Universal,
Opening 15 juni, 1964
Seizoen Hele Jaar
Attracties
Totaal 16
Achtbanen 1
Waterattracties 1
Officiëlel site Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Universal Studios Hollywood is én een filmstudio én een themapark in Universal City (Los Angeles County). Woody Woodpecker is de mascotte van Universal Studios Hollywood en de rest van de Universal Studios Parks. Oorspronkelijk opgezet als Studio Tour, een gestructureerde rondleiding om gasten een blik te gunnen achter de coulissen van de filmwereld, groeide dit evenement uit tot meer dan 5 miljoen bezoekers waardoor het complex behoort tot de 20 meestbezochte ontspanningsparken in de US. De originele studio's zijn ook heden nog in gebruik voor hedendaagse producties. Hier wordt onder andere ook Desperate Housewives opgenomen.

Toegangsprijzen[bewerken]

De "gewone" toegangsprijs is $80 en voor kinderen kleiner dan 48 inch (1,22 m) kost het $72. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Jaarpassen kosten $99 per persoon per jaar.

Attracties[bewerken]

Het park is uitgebouwd op 2 reliëfniveaus en zodoende verdeeld in 2 gedeelten die onderling verbonden zijn met roltrappen: "Upper Lot" en "Down Lot".

Upper lot[bewerken]

Lower lot[bewerken]

Brand in juni 2008[bewerken]

Rookpluim tijdens de brand.

Op 1 juni 2008 brak een grote brand uit die een gedeelte van het park zwaar beschadigde. Diverse attracties verbranden tezamen met 40 tot 50 duizend digitale films en videos. Tijdens het bestrijden van de brand raakten 17 brandweermensen lichtgewond.