Gebruiker:Klever

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een Wikipedia-gebruikerspagina

Geloof niet alles wat hier staat, of elders op Wikipedia. Scepsis helpt je overleven in de cyberjungle.


Klever[1] is een mannelijke Belgische wikipediaan, geboren op dezelfde dag als Paus Johannes Paulus II en in hetzelfde jaar als Bill Gates. Dat is meteen het enige wat hij gemeenschappelijk heeft met deze twee heren.

Ik hou me hier ondermeer bezig met het aanmaken van artikelen over chemische stoffen en aanhorigheden. Zie de incubator. Chemie is nu eenmaal het belangrijkste wat er is. Chemische stoffen zijn overal en altijd; ze zijn zo mogelijk nog onvermijdbaarder dan belastingen. We ademen ze in en weer uit, we eten ze op –al dan niet vrijwillig-, we smeren ze op onze huid en in ons haar, we halen er energie uit... We weten dus maar best waar ze vandaan komen, hoe we ze kunnen maken, wat we ermee kunnen doen en wat zij met ons kunnen doen. Kortom: alles is chemie [behalve als het héél klein of héél groot is, dan is het fysica ;) ]

Andere gebieden waar mijn interesse af en toe naar afdwaalt zijn: lucht- en ruimtevaart, sport (vooral historisch), muziek, &c.

Gebruikersboxjes[bewerken | brontekst bewerken]

Deze gebruiker haat gebruikersboxen.


Citaatjes[bewerken | brontekst bewerken]

Gedachten zijn tolvrij

— (heb ik ergens gelezen)

We know only 5% of what we'll know in 50 years. The rest simply hasn't been discovered...yet

— ware het niet dat dit een slagzin van New Scientist was om nieuwe abonnees te lokken, kon het dienen als motief voor de bouwers aan deze wikipedia...


Geheugensteuntjes[bewerken | brontekst bewerken]

Infoboxjes[bewerken | brontekst bewerken]

Infoboxjes die nogal eens van pas komen:

Andere sjabloontjes[bewerken | brontekst bewerken]


Bizarrerietjes[bewerken | brontekst bewerken]

(wat ik nergens anders kwijtraak...)

Wielrennen[bewerken | brontekst bewerken]

In augustus 1885 hield men in Nijmegen internationale wielerwedstrijden op de pas aangelegde wielerbaan. Ze behoorden daarmee tot de vroegste wielerwedstrijden in Nederland, en boden heel wat spektakel. Op het programma stond onder meer:

  • een internationale wedstrijd langzaamrijden over 50 meter; gewonnen door A.R.W. Kerkhoven uit Arnhem in 2 minuten 32 seconden, voor G. Vrolik uit Dieren, 2 minuten 14 seconden.
  • een internationale wedstrijd rijden met de handen los, over 1000 meter, gewonnen door niemand minder dan Emile de Beukelaer (Antwerpen) in 2 minuten 14 4/5 seconden.

Deze wedstrijden werden hoogstwaarschijnlijk gereden op de hoge bi. Over de wedstrijden en alle festiviteiten errond werd uitvoerig verslag gedaan in De Kampioen, IIe jaargang, September 1885 (No. 18). Verder was er ook een wedstrijd kunstrijden en een wedstrijd met hindernissen, "de eerste en waarschijnlijk ook wel de laatste in zijn soort in Nederland" volgens De Kampioen. Hoe die hindernissen eruitzagen werd niet gezegd. De Kampioen berichtte:

"De meeste rijders reden met gewone machines, als ware er geen gevaar, over en door alle hindernissen en maakten dien ten gevolge menige buiteling.

De eenige machine die voor dergelijke races geschikt mag heeten, is de Xtraordinary van Singer. Een zoo bekwaam rijder als de heer Em. Burghoff te Roermond moest op deze machine den prijs winnen. Trots alle hinderpalen reed hij de baan in 2 min. 32 1/5 sec. Hij steeg geen enkele keer af.

Ook de heer J. Jacobson uit Rotterdam, die een gewoon systeem bereed (stuk-reed hadden wij bijna gezegd) stapte nergens af en won den tweeden prijs in 2 min. 50 sec. Kranig, dat dient gezegd."

"Langzaamrijden" was in die tijd overigens een regelmatig onderdeel van wielermeetings. In hetzelfde nummer van De Kampioen wordt nog melding gemaakt van een wedstrijd te Utrecht, ook gewonnen door A.R.W. Kerkhoven, en in Rouaan (Frankrijk, vandaar "lenteur"), gewonnen door ene Stédransky in 3 min. 40 sec., maar dan wel over 100 meter. Later is men gaan inzien dat de fiets, eigenlijk, alles wel beschouwd toch niet dààrvoor uitgevonden was...

Wiskunde[bewerken | brontekst bewerken]

102 + 112 + 122 = 132 + 142 :)

Basketbal en Wereldvrede[bewerken | brontekst bewerken]

The face of World Peace

Ron Artest, basketballer in de NBA, heeft in 2011 zijn naam officieel laten veranderen in Metta World Peace, Metta is zijn voornaam. Maar meneer World Peace is niet bepaald de meest vredelievende speler op het terrein. In november 2004, toen hij nog gewoon Ron Artest was, kreeg hij een schorsing voor 86 NBA-wedstrijden (wat overeenkomt met een compleet seizoen) nadat hij op de vuist ging met andere spelers en toeschouwers. En in 2012, toen hij dus al meneer Wereldvrede was, plantte hij zijn elleboog in het gezicht van een tegenstander en kreeg een schorsing van zeven speeldagen.[2] Dit deed me denken aan een song van Patrice Rushen op haar album Anything But Ordinary, dat ongeveer als volgt gaat (even uit m'n gebrekkige geheugen gehaald):

world peace, it's not a concept to be realised by government alone
it starts right at home - with the way we live

Update: In 2014 ging Metta World Peace voor veel geld spelen in de Chinese basketballiga, en veranderde meteen ook van naam; hij ging voortaan door het leven als The Pandas Friend.[3]

Hoe groot is een pizza?[bewerken | brontekst bewerken]

Wel, het volume van een pizza met straal z en dikte a is gelijk aan pi.z.z.a.


Sterretjes[bewerken | brontekst bewerken]

Sportster uitgereikt door Gebruiker:FvS voor alle werkzaamheden aan sportartikelen op Wikipedia.


Hotlist-ster uitgereikt door Quichot voor het aanmaken van het honderdste artikel uit de Hotlist, namelijk: Merkwaardig product!