VV Kroton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G.S.V.V. Kroton
Groninger Studenten Volleybal Vereniging Kroton
Sport Volleybal
Plaats Vlag Groningen (gemeente) Groningen
Thuisbasis HES-hal(RUG)
Opgericht 1964
Ledental 170
Verenigingskleuren Rood-groen
Website www.kroton.nl
Portaal  Portaalicoon   Sport

Groninger Studenten Volleybal Vereniging Kroton is opgericht in 1964 als subvereniging van de RKSV Albertus Magnus te Groningen en is hiermee de oudste studentenvolleybalvereniging van Groningen. Bij Kroton spelen 170 leden in 10 damesteams en 3 herenteams, van promotie klasse tot recreatieniveau. De thuishaven van G.S.V.V. Kroton is het sportcentrum van de ACLO.

Naam[bewerken | brontekst bewerken]

Kroton ontleent zijn naam aan een Griekse kolonie in Zuid-Italië, tegenwoordig Crotone geheten. Tot zijn beroemdere inwoners mogen Pythagoras en Milo Altes gerekend worden. Milo Altes was een worstelaar die tot zes keer toe de Olympische Spelen wist te winnen en is tegenwoordig de naam van een van de vele reünistenteams van Kroton.

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

Behalve de reguliere competitie kent het volleybal vele toernooien. Twee daarvan worden door Kroton georganiseerd.

Het Kroton Beachtoernooi is het grootste beachvolleybaltoernooi van Noord-Nederland.[bron?] Het toernooi wordt gespeeld op verschillende niveaus, van nationale top tot recreatieniveau. Het wordt traditioneel in het eerste weekend van juli aan de Hoornse Plas in Groningen gehouden.

Het DKV-toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de twee andere studentenvolleybalverenigingen van Groningen, Donitas en Veracles. Ook dit toernooi is ieder jaar weer verzekerd van een groot aantal nationale en internationale deelnemers, van eredivisie tot recreatieniveau. Dit toernooi wordt gehouden op de thuishaven van de drie verenigingen, de ACLO in Groningen.

Naast de jaarlijkse samenwerking tussen de drie studentenvolleybalverenigingen voor het DKV-toernooi, wordt er eens in de twee jaar ook een groot gala georganiseerd voor alle leden van Kroton, Veracles, Donitas, Tweeslag en introducees: het VKDT-gala.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]