Videocentrum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Het Videocentrum is een gebouw dat is gelegen op het Media Park in Hilversum en is in 1985 geopend als "Schakel- en Presentatiecentrum".

Het gebouw, een ontwerp van architect J. van der Zee, die ook de televisietoren in Hilversum, en de televisiestudio's heeft ontworpen, en herbergt de televisiestudio's 7, 8, 10 en 12 (NOS Sport en journaal studio's) alsmede de eindregies van NPO 1, NPO 2, NPO 3 en enkele commerciële zenders. Ook zijn in het gebouw de redacties gevestigd van het NOS Journaal en Studio Sport. In het gebouw is ook de radiostudio van NPO Radio 1 gevestigd alsmede enkele eindregies radio.

Tegenwoordig wordt de naam Videocentrum niet meer gebruikt. De NOS en de NPO delen het gebouw. Een gedeelte van gebouw wordt nu omschreven als 'NOS gebouw' en het andere gedeelte als 'NPO gebouw'.