Vitor Belfort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vitor Belfort in 2008

Vítor Belfort (Rio de Janeiro, 1 april 1977) is een Braziliaans MMA-vechter en jiujitsuka. Zijn intrede in de wereld van het Mixed Martial Arts (MMA) was spectaculair en veelbelovend. Door zijn snelle en agressieve boksstijl overwelmde hij veel tegenstanders in korte eenzijdige gevechten. Vitor heeft zowel in de PRIDE als de UFC gevochten.

Door in UFC 46 'The Natural' Randy Couture te verslaan won hij de UFC lightheavyweight titel (tot 205 pond). Kort daarop werd bekend dat zijn zuster, die al enige tijd vermist was, is vermoord. In zijn volgende gevecht pakte Randy de titel weer af en sindsdien kan Vitor het niveau van weleer niet meer evenaren.

Op 21 oktober 2006 testte hij positief op het gebruik van doping. Deze dopingtest werd afgenomen nadat hij het gevecht van Dan Henderson had verloren. Het testte positief op het middel 4-hydroxytestosteron. Ondanks verklaringen van artsen dat zij het middel hadden toegediend na een operatie kreeg een boete van 10.000 dollar en een schorsing van negen maanden opgelegd [1].

Referenties[bewerken]

  1. Vitor Belfort op K1-MMA.nl

Externe link[bewerken]