Volkswagen Caddy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VW Caddy I
VW Caddy I Mobilhome
VW Caddy II Pick-Up
VW Caddy II
VW Caddy III
VW Caddy IV

De Volkswagen Caddy is een bedrijfswagen van het merk Volkswagen.

Caddy mk I | 1983 - 1992[bewerken]

Oorspronkelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt en gebaseerd op de in de Verenigde Staten geleverde Golf mk I. In Europa in 1983 op de markt gekomen in diverse varianten, als open pick-up of als gesloten bestelwagen. Voor de Europese markt werd dit model uitsluitend in Joegoslavië geproduceerd bij TAS. Meer dan 10.000 Caddy's werden jaarlijks naar West-Europa geëxporteerd, als tegenprestatie ontving TAS onderdelen voor de productie van de VW Golf en VW Jetta in Sarajevo.

Caddy mk II | 1995 - 2004[bewerken]

In 1995 introduceerde Volkswagen de nieuwe Caddy. Het gesloten model, de bestelwagen, is gebaseerd op het 6KV platform dat ook gebruikt werd voor de Volkswagen Polo Classic en Polo Variant. Het gesloten model werd ook door SEAT aangeboden als Seat Inca. Het motorenaanbod bestond uit een 1,9l SDI dieselmotor 47kw/64pk, een 1,9l TDI dieselmotor met 66kw/90pk en benzine motoren van 1,4l (44kw/60pk tot 55kw/75pk) en een 1,6l 55kw/75pk. De pick-upversie was gebaseerd op de Škoda Felicia.

Caddy mk III | 2004- 2010[bewerken]

In 2004 introduceerde Volkswagen de derde generatie van de Caddy Dit model is gebaseerd op de Golf mk5 (motor) en Touran (chassis en body). Naast de bedrijfswagen uitvoering is de caddy ook leverbaar als personenauto.

Caddy mk IV | 2010 - heden[bewerken]

In 2010 introduceerde Volkswagen de vierde generatie van de Caddy.

Caddy Combi[bewerken]

De Volkswagen Caddy Combi is een zogenaamde MPV (multi-purpose vehicle). Wordt ook als Caddy Life verkocht in enkele Europese landen. De auto is leverbaar met benzine- en dieselmotoren. Een van de benzinemotoren is ook geschikt voor het rijden op cng. Voordeel van deze auto is zijn enorme ruimte en de mogelijkheid om van de 5-persoonsauto een 7-persoonsauto te maken.

De Volkswagen Caddy wordt voor Europa uitsluitend in de VW fabriek in Polen (Poznan) gebouwd.