WWE Bad Blood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
WWE Bad Blood
Organisatie WWE
Brand(s) Raw (2003 – 2004)
Eerste evenement Badd Blood: In Your House
Laatste evenement Bad Blood 2004
Kenmerkende wedstrijden Hell in a Cell match

WWE Bad Blood (origineel gestileerd als Badd Blood) was een professioneel worstel-pay-per-view (PPV) evenement dat georganiseerd werd door Amerikaanse worstelorganisatie World Wrestling Entertainment (WWE), in 1997, 2003 en 2004. Het evenement werd voor het eerst gehouden in oktober 1997, toen de promotie nog steeds de World Wrestling Federation (WWF) heette en dat eerste evenement werd gehouden als de 18e In Your House PPV. Na zes jaar en nadat de promotie was omgedoopt tot WWE, keerde Bad Blood in juni 2003 terug als zijn eigen PPV, ter vervanging van King of the Ring. Om samen te vallen met de merkuitbreiding, werden de evenementen van Bad Blood van 2003 en 2004 exclusief gehouden voor worstelaars van de Raw merkdivisie. In 2005 werd Bad Blood vervangen door One Night Stand ; Vengeance was dat jaar ook verplaatst naar juni, terwijl The Great American Bash naar juli verhuisde. De eerste Bad Blood staat bekend om de introductie van de Hell in a Cell wedstrijd, die drie jaar lang werd betwist als de hoofdwedstrijd.[1]

Bad Blood-chronologie[bewerken | brontekst bewerken]

Editie Datum Stad Locatie Main Event
IYH 5 oktober 1997 Vlag van Verenigde Staten Saint Louis, Missouri Kiel Center Shawn Michaels vs. The Undertaker in de eerste Hell in a Cell match voor een match voor het WWF Championship.
2003 15 juni 2003 Vlag van Verenigde Staten Houston, Texas Compaq Center Triple H (c) vs. Kevin Nash in een Hell in a Cell match voor de World Heavyweight Championship.
2004 13 juni 2004 Vlag van Verenigde Staten Columbus, Ohio Nationwide Arena Triple H vs. Shawn Michaels in een Hell in a Cell match.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Justin LaBar, This Day in History: WWE's First-Ever Hell in a Cell Match. Bleacher Report (5 oktober 2012). Geraadpleegd op 27 maart 2021.