Wiegertje Postma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wiegertje Postma
Wiegertje Postma bij de NVJ Nacht van de Journalistiek 2015
Wiegertje Postma bij de NVJ Nacht van de Journalistiek 2015
Algemene informatie
Geboren 18 april 1987
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep auteur, columniste
Werk
Jaren actief 2006-heden
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Wiegertje Postma (18 april 1987) is een Nederlandse auteur.

Postma debuteerde in december 2006 met Vijf strippen, een boek met haar observaties van zes jaar openbaar vervoer. Het werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs. Daarnaast schreef Postma voor VICE.com de columnreeks Alles is seksisme. Ze was jarenlang columniste bij Spunk, waardoor haar columns regelmatig in het NRC Handelsblad verschenen. Ook publiceerde ze onder andere in Passionate Magazine, nrc.next en DIF.

In 2016 werd het boek Vrouwen schrijven niet met hun tieten uitgebracht, samengesteld door Postma, een feministische bundel essays, columns en persoonlijke verhalen over o.a. alledaags seksisme, seksueel geweld en onnodige ongelijkheid, met bijdragen van o.a. Nina Polak, Hanna Bervoets, Asha ten Broeke, Renske de Greef, Anke Laterveer, Hasna El Maroudi, Aafke Romeijn, Fatima Warsame en Niña Weijers. De ondertitel van het boek is Een nieuwe generatie schrijvers over alledaags seksisme, onnodige ongelijkheid en eicellen met klauwtjes.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Vijf strippen - een streekbusroman (2006)
  • Vrouwen schrijven niet met hun tieten - Een nieuwe generatie schrijvers over alledaags seksisme, onnodige ongelijkheid en eicellen met klauwtjes (2016)