Wij Geven om Oldenzaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wij Geven om Oldenzaal
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Personen
Partijleider Murat Yildirim
Geschiedenis
Opgericht 14 juli 1969
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Ideologie Progressief en sociaaldemocratie
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Wij Geven om Oldenzaal (WG) is sinds 1969 een Nederlandse, lokale linkse politieke partij in de gemeente Oldenzaal. Fractievoorzitter is Murat Yildirim. Wethouder is Rob Christenhusz.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

De partij werd op 14 juli 1969 opgericht door Bernhard Christenhusz die uit onvrede over de standpunten van de Katholieke Volkspartij deze partij verliet. Samen met Gerard Wullink kon hij in 1970 zitting nemen in de gemeenteraad nadat de verkiezingen twee zetels hadden opgeleverd. In de jaren erna groeide de partij en in 1986 maakte de WG voor het eerst deel uit van het College van B&W. In 1994 verdubbelde WG het aantal raadsleden van vier naar acht, en bij de verkiezingen van 2002 kwam de groepering tot twaalf zetels.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 telt de fractie negen zetels en maakt zij deel uit van de coalitie. Sinds de verkiezingen van maart 2018 heeft de partij zeven van de drieëntwintig raadszetels in de gemeenteraad van Oldenzaal.

Op 30 oktober 2020 wijzigde de partij na 50 jaar de naam van Werknemersgroepering naar de huidige naam 'Wij Geven om Oldenzaal' [1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]