Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing oktober 2015/Voorstelling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gebruikers die kandidaat willen zijn voor de Arbitragecommissie kunnen dat op deze pagina kenbaar maken tussen 1 oktober 2015 18:00 (CEST) en 15 oktober 2015 18:00 (CEST). De volledige gang van zaken tijdens deze verkiezing leest u hier.

Instructies om kandidaat te stellen[bewerken | brontekst bewerken]

Volg onderstaande instructies om u kandidaat te stellen.

  1. Als u zich kandidaat wil stellen, verzeker u er dan eerst van dat u aan de voorwaarden voldoet.
  2. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan deze pagina (door de pagina te bewerken). Vervang in deze tekst het woord GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam en voeg uw motivatie toe.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing oktober 2015/Q&A#GEBRUIKERSNAAM_.28overleg_.7C_bijdragen_.7C_blokkeerlogboek_.7C_alle_logboeken_.7C_aantal_bewerkingen.29|Vragen en commentaar]]'''

    ''Plaats hier uw motivatie'' --~~~~
  3. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan de pagina voor vraag en antwoord. Vervang ook hier GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam. Het is verstandig deze pagina hierna goed te volgen, zodat u vragen kunt beantwoorden.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing oktober 2015/Voorstelling#GEBRUIKERSNAAM_.28overleg_.7C_bijdragen_.7C_blokkeerlogboek_.7C_alle_logboeken_.7C_aantal_bewerkingen.29|Toelichting]]'''
    ===Commentaar GEBRUIKERSNAAM===
    ...
    ===Vragen aan GEBRUIKERSNAAM===
    #...

Kandidaten[bewerken | brontekst bewerken]

Vragen en commentaar

Beste collega's,
Hierbij stel ik mij kandidaat voor het lidmaatschap van de Arbitrage Commissie. Ik doe dit omdat blijkt dat er op allerlei gebied een tekort dreigt te ontstaan aan mensen, die iets extra's willen bijdragen aan onze encyclopedie. Het aantal moderatoren zweeft al enige tijd rond de 50 en de ArbCom is minimaal bezet met op dit moment slechts 4 leden. Hierbij houd ik nog niet eens rekening met het feit dat de een meer en de ander minder in staat is om zijn/haar lidmaatschap waar te maken. Effectief is de situatie dus wellicht erger dan de kale cijfers laten zien. Hieruit put ik de motivatie om mijn steentje bij te dragen.

Het is denk ik goed hier vast te leggen dat ik :
-de reglementen betreffende de Arbitragecommissie zie hier onderschrijf en dus ook daarna zal handelen. Van belang vind ik hierbij dat gestreeft wordt naar consensus tussen de leden van de ArbCom en dus wordt een belangrijke mate van collegialiteit verondersteld. Ik ben een team-player, dus dat komt goed uit.
-eraan hecht te melden dat ik gedurende het lidmaatschap van de ArbCom mij zal onthouden van deelname aan beraadslagingen over zaken, waar ik tot op heden als gewone Wikipediaan veelvuldig bij betrokken ben.
-gedurende het lidmaatschap van de ArbCom mij niet zal aanmelden als moderator omdat ik persoonlijk meen dat beide functies niet verenigbaar zijn.
-in staat en bereid ben om gemiddeld 4 à 5 uur per week aan het ArbCom werk te besteden. Het zal de ene week meer en de andere week minder zijn. Dit zijn dus uren die bovenop de werkzaamheden komen die ik nu al besteed aan vandalismebestrijding en het beoordelen van artikelen.

Ik hoop dat de gemeenschap mij het vertrouwen zal geven bij deze verkiezing.

Met vriendelijke groet, Malinka1 (overleg) 2 okt 2015 12:41 (CEST)[reageer]

Vragen en commentaar

By popular request probeer ik het nog een keer. Mijn motivatie is eenvoudig. NLWiki heeft een werkende arbcom nodig. Ik hang hier alweer 12 jaar op en af rond en heb het allemaal al wel eens zien langskomen. Ik ben niet zo actief, maar dat is juist een voordeel. Daardoor kan ik dingen beter beoordelen op de actie in plaats van op de persoon.

Doordat ik op veel plaatsen in de wereld kom/ben geweest heb ik een andere kijk op zaken dan de meeste mensen en dat kan een voordeel zijn in de arbcom. Ik ga geen vragen beantwoorden over arbcom zaken uit het verleden, of persoonlijke zaken uit het verleden. Heeft toch geen zin. Het enige wat ik nog wil toevoegen ..... resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst! Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 15 okt 2015 07:41 (CEST)[reageer]

Vragen en commentaar

Naar mijn mening is de ArbitrageCommissie verworden tot een tandeloze tijger, die zich te vaak verschuilt achter de reglementen om niets te hoeven doen en zich gedraagt alsof zij onmachtig is om op te treden tegen trollen, POV-pushers en moderatoren die hun boekje te buiten gaan. Op de langere termijn zal dat dodelijk zijn voor Wikipedia, tenzij die trend gestopt word. Ik ben bereid tijd te investeren om die koerswijziging te bereiken omdat ik Wikipedia een nuttig platform vind.

Ik ben mij er van bewust dat niet iedereen blij met mij is. Ik zeg wat ik denk, ook als mijn mening onpopulair is. En helaas ben ik soms ook een heethoofd. Maar ik kan ook zeer bedachtzaam zijn en een daad beoordelen op de lange termijn effecten. Daarnaast heb ik geen enkel respect voor rang en status, wat helpt om mensen te beoordelen op hun daden in plaats van hun naam en status.

Ik heb in het verleden twee keer van gebruikersnaam veranderd. Eerst van mijn persoonlijke naar "Night of the Big Wind", later naar "The Banner". In tegenstelling tot wat Wutsje loopt te beweren, heb ik mijn gebruikersnaam zuiver veranderd om persoonlijke redenen. De door hem geponeerde stelling dat ik het deed om mijn roerig verleden te maskeren, is zuiver zijn negatieve optiek. Met een naamswijziging verander je namelijk niet van account, dus al mijn uitglijders zijn nog steeds zichtbaar.

Er zijn een aantal personen waarmee ik langdurige conflicten heb/had. Mochten deze personen voor de ArbCom gesleept worden, dan zal ik mij verexcuseren en niet deelnemen aan de factfinding-discussies of het besluitvormingsproces.

Zoals Waerth ook al stelt: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst! Dus waag een gok. --The Banner Overleg 15 okt 2015 11:35 (CEST)[reageer]

Vragen en commentaar

Omdat de Arbcom mensen nodig schijnt te hebben, gezien zij nu met reces is.

Meer weten: Vraag het gerust.

Enige belemmering voor mijn functioneren is dat ik geen uitspraken mag publiceren vanwege een ArbCom uitspraak, maar hiervoor zijn gelukkig nog 6 andere aanwezige leden. --JetzzDG 15 okt 2015 16:58 (CEST)[reageer]

Vragen en commentaar

Bij deze wil ik me, op de valreep, kandidaat stellen voor de arbitragecommissie. Het instituut arbitragecommissie is mij dierbaar vanaf de oprichting, en is nog steeds van groot belang voor de gemeenschap en de encyclopedie in brede zin. Een commissie die in haar uitoefening echter gelimiteerd wordt door zoiets eenvoudigs als te weinig leden kan ik dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. Blijkbaar is er weinig enthousiasme om zitting te nemen in dit gremium, maar waarom zou dit zo zijn? Is het wellicht vanwege enigszins controversiële uitspraken, of is het werkelijk zo'n hondenbaan dat niemand er een paar uur per week aan wil besteden? Welk van de twee het ook moge zijn, het is voor mij te belangrijk om een goed functionerende arbitragecommissie te hebben, dat ik de bezwaren voor lief neem, ja zelfs eraan wil werken om deze redenen voor de gemeenschap te verlichten, zo niet weg te nemen. Draagvlak creëren voor de commissie, zowel middels duidelijke en goed uit te voeren uitspraken die binnen redelijke tijd gedaan worden, als middels een positieve benadering van de commissie en haar werk richting de gemeenschap, zie ik als mijn belangrijkste taken mocht ik gekozen worden. Met als doel dat er bij de volgende verkiezing weer volop gekozen kan worden uit een grote lijst van kandidaten.

Net als twee andere hierboven kandidaten zal het eenieder opvallen dat ik op dit moment niet heel erg actief ben op de wiki, ook ik zie dit eerder als een voordeel dan een nadeel. Weinig tot geen kans op een conflict of interest of botsende meningen binnen de encyclopedie. En om uw argument al voor te zijn: ik bezoek nog steeds dagelijks mijn volglijst en ben goed op de hoogte van wat er allemaal speelt en gespeeld heeft binnen de gemeenschap in de laatste maanden. --.marc. (overleg) 15 okt 2015 17:02 (CEST)[reageer]