Wikipedia:Archief/Wikipedia:Week van de kwaliteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's
Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 20 mrt 2010 03:00 (CET) i.v.m. datering.[reageer]


Wat?[bewerken | brontekst bewerken]

De Week van de Kwaliteit is een idee om een week lang met z'n allen te focussen op het kwaliteitsgehalte van deze Wikipedia. Niet dat we dit normaal niet doen, maar in deze week maken we dit onze belangrijkste taak.

Lees in de kroeg over de eerste ideeën en de reacties daarop.

Hoe?[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom?[bewerken | brontekst bewerken]

Het is uiteraard geen verplichting, maar een advies.

Toen de Nederlandstalige Wikipedia nog weinig lemma's had, was het vooral belangrijk om, naast kwaliteit, het aantal artikelen snel uit te breiden. Dit om mensen te overtuigen en over te halen om mee te doen. Er zijn namelijk zoveel mislukte internetprojecten, dat mensen wel twee keer nadenken voordat ze zich ergens in storten. Het is ook zo dat wanneer er veel lemma's ontstaan in een zo breed mogelijk gebied, experts op zulke gebieden, via bijvoorbeeld Google, naar de Wikipedia getrokken worden. Dit blijkt dagelijks: heb je bijvoorbeeld zeer veel artikelen over Linux, dan trekt dat vooral Linux-experts aan, maar dat wil je niet, omdat we al veel over Linux hebben. Het is/was dus van groot belang om de Wikipedia zo snel mogelijk in de breedte te laten groeien. Dit lukt ons nu al aardig, er zijn nog heel veel hiaten, maar we zitten toch (vindt jeroenvrp) al goed in de breedte, ondanks enkele vakgebieden die de diepte in gaan.

Om toch ook goed op de kwaliteit te letten is een week van de kwaliteit geen overbodige luxe. Dit kunnen we vaak doen, maar niet te vaak, omdat het schrijven van nieuwe artikelen toch voor veel mensen het leukste is. De eerste keer is voordat we 20.000 artikelen gaan halen, tussen 14 januari 2004 en 21 januari 2004.


Zet een link gewenste pagina's links onder hulpmiddelen

mion 9 jan 2006 12:26 (CET)[reageer]