Wikipedia:Etalage/Archief/Rudolf Olden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik had eigenlijk de bedoeling dit artikel naar etalage-status te promoveren. Hoe denkt men erover? Is het artikel klaar? Schorten er nog dingen aan? Uw mening graag. Kleuske (overleg) 29 dec 2011 23:12 (CET)[reageren]

Beslist een goed geschreven artikel, Kleuske. Ik ben wel zo vrij geweest om de persoonsvormen waar het nodig was in de verleden tijd te zetten, want je tijden wisselden wat willekeurig van tt naar vt. Ik zou ook wat minder royaal gebruikmaken van passieve werkwoordsvormen (hij werd zus en toen werd hij zo), maar verder vond ik het dus wel in orde. mvg, Beachcomber (overleg) 6 jan 2012 22:06 (CET)[reageren]
Slechte gewoonte van me. Dank voor de verbeteringen. Kleuske (overleg) 8 jan 2012 11:04 (CET)[reageren]

Een interessant artikel. Enkele puntjes:

  • "Olden raakte in die tijd bevriend met schrijvers en journalisten als Arnold Höllriegel, Benno Karpeles, Egon Erwin Kisch und Alfred Polgar." - Ik mis de relevantie, omdat de personen niet zijn gelinkt, of zijn ze bepalend voor Oldens leven?
  • "Deze zorgde meteen voor verhitte discussies en beide uitgevers moesten zich wegens het "bederven van de openbare zeden" voor het strafhof verantwoorden, werden echter vrijgesproken." - Laatste gedeelte loopt niet.
  • Enkele namen staan er enkel in het Nederlands. Wellicht (als referentie / voetnoot) ook de originele naam opnemen?
  • Wellicht is er wat meer bekend over zijn rede/toespraak op de Schutzbund deutscher Schriftsteller? Hoe werd dit bijvoorbeeld ontvangen?
  • Wat wordt bedoeld met Na de inmars van de Nazi's kon Olden alleen nog in emigranten periodieken.
  • Pompidom (overleg) 28 feb 2012 23:17 (CET)[reageren]