Wikipedia:Mededelingen Wikimedia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:MW)

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia

Overzicht beheerpagina's
Zie WP:MW

Deze pagina is bestemd als centrale plek voor mededelingen ten aanzien van de Wikimedia Foundation, Wikimedia Nederland en Wikimedia België. Zet deze pagina op je volglijst als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe mededelingen. Wikimedia Nederland en Wikimedia België geven ook een maandelijkse nieuwsbrief uit waarop je je kunt abonneren, zie: wmnl:Nieuwsbrief en wmbe:Newsletter. Voor meer informatie over Wikimedia zie: Wikipedia:Wikimedia.


Reisbeurzen voor de internationale Wikimedia hackathon[bewerken | brontekst bewerken]

Van 3-5 mei vindt in Tallinn (Estland) de internationale wikimedia hackathon plaats. Wikimedia Nederland heeft een beperkt budget voor internationale reiskosten van vrijwilligers. Aanvragen van een reisbeurs kan door een mail te sturen aan info(at)wikimedia(punt)nl. Leg in je mail uit waarom je de Hackathon wilt bijwonen: wat ga je daar bijdragen en wat ga je daar leren? Geef ook aan welke omvang de reisbeurs moet hebben om deelname voor jou mogelijk te maken. Aanvragen kan tot 15 maart 2024. Bedenk wel dat je je moet aanmelden voor deelname aan de Hackathon - vol is vol.

WikiconNL 2024[bewerken | brontekst bewerken]

In 2024 staat er opnieuw een WikiconNL op de agenda! De WikiconNL vindt plaats op zaterdag 18 mei bij Beeld & Geluid aan de Media Parkboulevard 1 in Hilversum.

De WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen zoals auteursrecht en (linked) open data. Het thema dit jaar is 'tussen strijd en samenwerking'. Binnen dit thema is er aandacht voor nieuwe technologische ontwikkelingen en hun impact op Wikipedia en vrije kennis, hoe conflicten in de wereld de Wikimedia projecten kunnen beïnvloeden en is er aandacht voor samenwerking achter de schermen om consensus te bereiken over de inhoud. Schrijf je in via deze link.