Wikipedia:Wiki loves art

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verouderd Dit is een pagina die zodanig verouderd is dat de inhoud geen actuele betekenis heeft of niet meer recentelijk gebruikt is.
Wikilovesart logo.png
Alle participerende musea

Wikimedia Nederland en Creative Commons organiseren, in samenwerking met XS4ALL, Digitaal Erfgoed Nederland en Stichting Museumnacht Amsterdam (N8), de hele maand juni Wiki loves art.

Het idee van Wiki loves art is dat musea een maand lang hun deuren openen zodat bezoekers foto's kunnen maken van (delen van) de collectie. Deze foto's komen onder een vrije licentie terecht op Wikipedia, zodat artikelen met deze foto's verrijkt kunnen worden.

Er zijn meer dan 30 musea die meedoen met deze actie, waaronder het Gemeentemuseum in Den Haag, Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ook veel musea die niet in de Randstad zitten doen mee: er is altijd wel een museum in de buurt waar je terecht kan om foto's te maken (zie het kaartje rechts).

De foto's komen eerst terecht op Flickr voordat ze uiteindelijk op Commons terecht komen. De 10 beste foto’s worden beloond met prijzen o.a. 500 euro vrij te besteden aan fotoapparatuur, mobiel internet van XS4ALL, passepartouts voor de museumnacht in Amsterdam.

Maandag 1 juni a.s. is er een kickoff-evenement in het Joods Historisch Museum in Amsterdam, met onder meer een fotografie workshop. Je kunt je daar nog voor inschrijven door een mailtje te sturen naar evenementen@jhm.nl. Wees er snel bij, plaatsen zijn beperkt.

Op zondag 21 juni is er in Boijmans van Beuningen een groot evenement. Van 13.00 uur tot 19.00 uur zijn er exclusieve rondleidingen in het Boijmans van Beuningen en het Maritiem Museum, lezingen van Hans Aarsman en XS4ALL, film van Cornelia Sollfrank en een afsluitende borrel in de museumtuin.

Veel meer informatie kun je vinden op de website: wikilovesart.nl, zoals hoe je kan meedoen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]