Wikipedia:Humor en onzin/Wikiafhankelijk Psychosyndroom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's

Wikiafhankelijk psychosyndroom (WAPS), in het Engels Wiki Acquired Psychological Syndrome, is een stoornis die voor het eerst werd ontdekt bij een groep Nederlandstalige Wikipedianen. De ontdekking ervan werd veroorzaakt door een vraag in het Nederlands door een Duitse diergeneeskunde-student woonachtig in België. De vraag was: Zijn moderatoren bij de foundation voor 'psychiatrische ongevallen' verzekerd?. Zoals wordt aangenomen is de stoornis wijd verspreid in alle projecten van de Wikimedia Foundation inc. Om een beter overzicht te geven, wordt de stoornis hieronder kort beschreven.

Symptomen[bewerken]

Overgevoeligheid, vermoeidheid, verschrikkelijke hoofdpijn, wat kan leiden tot een depressie, neiging tot huilen, excessief lachen, exorbitante ruzies op internet, en agressiviteit.

Oorzaken[bewerken]

Pogingen om artikelen te beheren, beveiliging tegen vandalisme, vrijheid van meningsuiting. Aangezien het waarschijnlijk een syndroom is, moeten patiënten worden blootgesteld aan alle drie de factoren, om vast te kunnen stellen dat waarschijnlijk sprake is van dit syndroom.

Behandeling[bewerken]

Patiënten kunnen een Wikibreak of een Wikantie nemen. Maatregelen als deze kunnen een gedeeltelijk herstel tot stand brengen, gedurende een korte tijd. Excessief lachen, het schrijven van totale onzin en het verwijderen van grote stukken (zinnige) tekst kan leiden tot algeheel herstel. (Waarschuwing: Het overmatig gebruik van deze alternatieve geneeswijze kan leiden tot een epidemie van dit syndroom bij de medegebruikers als men dit doet op Wikipedia, daarom wordt het aangeraden dit bv. op Oncyclopedia en andere Uncyclopedia's te doen.) Maar wanneer de eerste tekenen van dit syndroom niet spoedig juist worden behandeld, kan ernstige schade aan de gezondheid optreden.

Daarnaast zijn er zeer voorzichtige pogingen met een nieuw geneesmiddel, dat in een beperkt aantal klinieken wordt getest.

Paardenmiddel[bewerken]

Paardenmiddel

Bij het niet aanslaan van de behandeling, en het herhaaldelijk terugkeren van de symptomen wordt aangeraden het raam open te zetten en de PC met bijbehoren erdoorheen te smijten. Daarna kan men zich onledig houden met wat echt telt, zoals het afweken van postzegels, punniken, het kijken naar cowboyfilms en het drinken van bier (hoewel het laatste bij onvoldoende overmaat de situatie ook kan verergeren).