Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Nederlandse Erfgoed Inventarisatie/Wiki takes Haarlem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Routes, kaarten, camera en een drankje na afloop

Datum[bewerken]

25 september 2010

Waar[bewerken]

Haarlem

Aanwezig[bewerken]

Verslag[bewerken]

Er werd verzameld in Café Studio aan de Grote Markt. Na kennis gemaakt te hebben en een beetje gebabbeld te hebben, reikte Bas de zeven routes uit en werden deze in groepjes van twee afgewerkt. Een aantal Wikipedianen hadden zeer imposante camera's meegenomen. Tussen de buien door was het goed fotograferen en later op de dag hebben we elkaar nog tweemaal gesproken. Ik vond het een leuke en geslaagde dag en ben benieuwd naar ieders foto's Rudolphous 25 sep 2010 22:46 (CEST)

Het was zaterdag en dus vreselijk druk op de route die wij hadden. Er liepen dus voortdurend grote groepen mensen in beeld die het te fotograferen monument volledig aan het zicht onttrokken, wat het lastig maakte om een goede foto te maken. Af en toe was het dringen onder een afdakje om te kunnen schuilen voor de regen, maar soms scheen een waterig zonnetje. Ik moest al vroeg afhaken omdat ik voor de avond nog verplichtingen had. De route kon net worden afgemaakt, maar aan de reserve-route zijn we niet toegekomen. Gelet op de gevels die we zijn tegengekomen had de ambtenaar die de lijst heeft opgesteld, een sterke voorkeur voor klokgevels ;-) - Quistnix 26 sep 2010 10:51 (CEST)
Dank aan jullie allen voor een leuke middag/avond, ondanks de regenbuien. Ik heb me prima geamuseerd en heb heel veel geleerd - niet alleen over de gebouwen (ik kan nergens meer fietsen zonder omhoog te kijken), maar ook over Commonist en het gebruik van de KICH site. Ik heb alleen wat correcties op coordinates, en ik weet nog dat jullie mij uitlegde hoe ik dit op de NL WP kon wijzigen, maar helaas ben ik dit vergeten! Voor de paar gevallen waar de coordinates overeenkomen met een al bestaande object, geen probleem. Het gaat mij om nieuwe coordinates aanmaken in dezelfde formaat zoals gebruikt in de "Coördinaten" kolom op de pagina Lijst van rijksmonumenten in Haarlem. Alvast dank! Jane023 1 okt 2010 11:35 (CEST)
Voor het zoeken van gps coördinaten gebruik ik vaak de volgende website: [1]. Met behulp van het vakje invoer of via de kaart kan er worden gezocht. Als het gele bolletje goed staat, dat staan er twee getallen achter het kopje "latitude, longitude". Als deze bij getallen in de lijsten bij lat= en lon= ingevuld worden dan moet alles goed werken. Rudolphous 2 okt 2010 17:26 (CEST)
Ok, Bedankt! Als test heb ik het hoekje bij "Spaar & Hout, Haarlem" onderhanden genomen. Ik zie de veranderingen nog niet, maar zodra ik zie dat ik het goed gedaan heb, ga ik verder.Jane023 3 okt 2010 12:18 (CEST)

Categorie[bewerken]

Ik heb een categorie aangemaakt op Commons voor plaatjes van deze meet: [2]. Als een foto wordt voorzien van Category:Images from Wiki takes Haarlem verschijnt deze in deze category. Rudolphous 25 sep 2010 22:46 (CEST)