Wikipedia:Wikiproject/Jeneverstokerijen in België/Distill-a-thon/2024-03-07

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Meer over het project Alle sessies

Als onderdeel van het Vlaams subsidieproject Jeneverstokerijen in België organiseert het Jenevermuseum in samenwerking met Wikimedia België en Histories een 'Distill-a-thon', een Wikipedia-schrijfsessie over de stokerijen van vroeger en nu.

Met deze edit-a-thon wil het Jenevermuseum de online informatie over Brusselse stokerijen, en dan vooral diegene waarover het museum informatie heeft, aanvullen, verbeteren en verder uitbreiden.

Distill-a-thon[bewerken | brontekst bewerken]

Niet alleen kenners van het Jenevererfgoed zijn welkom tijdens de Distill-a-thon maar evengoed iedereen met een interesse in dit onderwerp. Voorkennis over het werken met Wikipedia is geen vereiste.

Lees meer over wat jij kan doen tijdens zo'n schrijfsessie en wat je nodig hebt.

Er is een lijst van mogelijke onderwerpen beschikbaar.

De schrijfsessie heeft plaats op 7 maart 2024, vanaf 10u30 tot 16 uur in Muntpunt in Brussel. Er is een lunchpauze voorzien met broodjes.

Deelnemen ter plaatse is gratis, maar gelieve uw deelname te bevestigen via deze knop: Inschrijven. Je wordt gevraagd om op voorhand een Wikipedia account aan te maken. Het museum stelt literatuur en bronnen ter beschikking.

Heb je al ervaring met schrijven voor Wikipedia? Dan kan je ook vanaf je eigen plek, digitaal bijdragen aan dit project. Gelieve dan wel je te registreren via deze knop Digitaal bijdragen, zodat je bewerkingen worden opgenomen in het project.

In het kader van dit project werd een bibliografie opgesteld.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

distill-a-thon: stokerijen in Brussel
Wikiproject/Jeneverstokerijen in België/Distill-a-thon/2024-03-07
Gehouden in Muntpunt Brussel
Jaar 2024
Data 7 maart 2024
Organisator Jenevermuseum
Thema geschiedenis - museum - erfgoed