Wikipedia:Wikiproject/Nederlandse fotografen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
John D. Rockefeller op weg naar Londen, 1929

Nederlandse fotografen[bewerken | brontekst bewerken]

Met het kleine project Nederlandse fotografen willen wij ervoor zorgen dat er meer lemma's over Nederlandse fotografen komen op Wikipedia. Uit een vergelijking tussen de databases van het RKD (RKD artist), het Nederlands fotomuseum en Wikidata bleek dat op dit moment weinig Nederlandse fotografen die voorkomen in deze collecties ook een artikel hebben op Wikipedia. Deze fotografen hebben desalniettemin vaak een staat van dienst als het gaat om het vastleggen van de Nederlandse en buitenlandse samenleving en tijdsbeeld en verdienen daarom wel een plek.

Om hier verandering in te brengen, willen wij deze fotografen geautomatiseerd via Wikidata toevoegen. Hierna worden gegevens uit RKD artists met een tool aan deze Wikidata items toegevoegd. Van deze items wordt op deze projectpagina een lijst gepubliceerd, waarmee iedereen die aan het project wil meehelpen aan de slag kan.

Betrokken Wikipedianen[bewerken | brontekst bewerken]

Vermeld hieronder je gebruikersnaam als je aan dit project wilt meewerken. Vragen en opmerkingen graag via de overlegpagina.