Wikipedia:Wikiproject/Schoenfabrieken in België

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Project en doelstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

Schoenfabrieken in België (2022-2024) is een project, geïnitieerd door Eperon d’Or te Izegem om de informatie over de grotendeels verdwenen Belgische schoennijverheid te ontsluiten en te beschrijven via Wikimedia. Eperon d’Or zal eerst de beschikbare metadata ontsluiten via Wikidata en Wikimedia Commons en daarna zullen schrijfsessies georganiseerd worden voor het aanmaken van Wikipedia-artikelen over de schoenfabrieken. [1] Met behulp van de schrijfsessies hopen we de Wikicommunity te inspireren om verder in het schoenenerfgoed van België te duiken en aan te vullen. Daarnaast willen we ook experimenteren met nieuwe technologie om collectiestukken in beeld te brengen zoals het gebruik van 3D scans. [2] Eperon d’Or realiseert dit project dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en de Europese Overheid EFRO / REACT EU.[3]

Deelnemen aan de schrijfsessie schoenenerfgoed[bewerken | brontekst bewerken]

Binnenkort meer informatie

Heb je al ervaring met schrijven voor Wikipedia? Dan kan je ook vanaf je eigen plek, digitaal bijdragen aan dit project. Gelieve dan wel je te registreren via deze knop Digitaal bijdragen, zodat je bewerkingen worden opgenomen in het project.

Hier vind je een overzicht van de informatie over schoenfabrieken die binnen het project Schoenfabrieken in België worden gepubliceerd.

  1. Faro projectdatabank (10 januari 2024). Geraadpleegd op 10 januari 2024.
  2. 3D scans Eperon d'Or (10 juni 2023). Geraadpleegd op 10 januari 2024.
  3. Faro projectdatabank (10 januari 2024). Geraadpleegd op 10 januari 2024.