Wikipedia:Wikiproject/The Bill/Die Wache

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Die Wache
Genre Politie, drama
Speelduur per afl. ca. 45 minuten
Bedenker Geoff McQueen
Land van oorsprong Duitsland
Taal Duits
Gerelateerde series The Bill, Bureau Kruislaan
Uitzendingen
Start 3 januari 1994
Einde 8 juni 2006
Afleveringen 245
Seizoenen 12
Netwerk of omroep RTL Television
Zender RTL
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Die Wache was een Duitse politieserie. De serie liep van 1994 tot 2006 en werd uitgezonden door RTL Duitsland. De serie is gebaseerd op de Britse serie The Bill.

Die Wache volgt de dagelijkse beslommeringen in het politiebureau van de Brauerstraße in Keulen.


De serie beschrijft de typische (en tragisch grappige) verhalen in een Duits politiebureau. Gelegen op de Brauerstra? E in K ln? Vaste gebied is in de eerste? Groeit door hoofdinspecteur Karl Schumacher, toen onder leiding van Werner Krause en Polizeioberrat sp? Van Ter Kriminaloberr? Tin Marianne Stockhausen (Karin Schr? Van). Service leiders hadden Zun? Grows Police Chief commissaris Hans Maybach (Hans Heinz Moser), de SP ging? Ter naar pensionering. Hij werd opgevolgd door Police Chief commissaris Franz Werner (Nicholas Neureiter). De laatste dienst was leider van de politie-hoofdinspecteur Ulf Schelling.

Na Kriminaloberr? Tin Marianne Stockhausen, was er geen nieuwe inspectie manager meer. Deze functie in de serie is nu gedeeld de waarnemend leidinggevende met de waarnemend hoofd van de politie. Het beheer van het strafrechtelijk onderzoek afdeling bestond uit:

In tussen waren er nog een team ETK wat f? R Undercover-One? Tze Zust? Was ndig. Het werd geleid door Detective Chief Master J? Rgen Pfeiffer (Uwe) Kockisch. Dit team heeft gewerkt zelf? Ndig en niet ondergeschikt aan de DGL en de politie. Pfeiffer was Stockhausen en justitie R? Mer aangenomen. Om zijn team ontberingen gaan Polizeiobermeister van Eck en Ehrhard (Hans Heller).

  • De serie is een Duitse aanpassing van de Britse hit serie? De Bill?, Welke wordt uitgezonden sinds 1983 op de Britse prive-zender ITV.
  • Significant? Veranderingen in de bezetting, er zijn, voor bijvoorbeeld de effecten van 53, 69, 95 en 120
  • Als gevolg,ongewenste? Nschter visitseriesCity Hospitalidentificatie van de politieagenten douche (Harald Kempe) en Yener (Francesco Pahlevan).