Wikipedia:Wikiproject/Verenigde Staten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.

Het Project:Verenigde Staten of het Amerikaanse project werd op 6 januari 2008 in het leven geroepen om het aantal artikelen over de Verenigde Staten uit te breiden. Er zijn al heel wat artikelen over plaatsen, maar kunst & cultuur en gebouwen & straten zijn nog zeer ondervertegenwoordigd op de Nederlandstalige Wikipedia. Alle bijdragen zijn welkom.

Het project is momenteel Red Dot.svg Inactief. Verwante Wikiprojecten die wél actief zijn, zijn:

Uitgelicht

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort USA of US), zijn een federatie van 50 Noord-Amerikaanse staten en het district van Columbia. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï, liggen apart en grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caribische Zee en de Grote Oceaan. De Verenigde Staten is het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India; en tevens het op drie na grootste land in oppervlakte, na Rusland, Canada en China. Er is nog discussie over wie groter is, de VS of China

Artikelen

Als u op deze link klikt komt u uit op een pagina waar de artikelen staan die met behulp van dit project zijn gemaakt.

Zie ook
Deelnemers

Wil je ook helpen? Zet dan op deze pagina je naam erbij.