Willem Bosch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Willem Bosch (Tilburg, 29 juli 1986) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur. Hij schreef aan afleveringen van onder andere de dramaseries Van God los, Penoza, Nieuwe buren, en het mede door hem bedachte Feuten, alsook de bioscoopfilms Bellicher: Cel (het vervolg op Bellicher; de Macht van meneer Miller) en Baantjer: het begin.

Vader was priester, moeder verhalenvertelster. Zijn levenspartner Sarah Sluimer is columnist.

Hij ronde zijn middelbare school af aan de gymnasiumafdeling van het Koning Willem II College in zijn geboortestad. Hij deed daarna een studie scenarioschrijven aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie (2004-2008).

In 2015 maakte hij zijn regiedebuut met de korte film Weg Met Willem, die de Jury Prijs voor Best Narrative Short Film won op het Riverrun International Film Festival. In 2019 regisseerde hij de Telefilm Hiernamaals, die genomineerd werd voor de New Direction Competition op het Cleveland International Film Festival en de Special Jury Prize won op het Atlanta Film Festival.

In 2021 gaat de door hem geschreven en geregisseerde dramaserie The Spectacular in premiere tijdens het Nederlands Film Festival.

In september 2012 debuteerde Bosch met zijn roman Op zwart. In 2016 volgde de columnbundel Ontaarde Ouders, met zijn vriendin Sarah Sluimer.