Naar inhoud springen

Wingin' It

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wingin' It
Speelduur per afl. ± 23 minuten
Bedenker Frank van Keeken
Regie Ron Murphy
Steve Wright
Shawn Alex Thompson
Scenario Frank van Keeken
Chloe Van Keeken
Adam M. Reid
Max Reid
Ramona Backert
Connor Casey
Lyndon Casey
Muziek The Stereos
Land van oorsprong Vlag van Canada Canada
Taal Nederlands (nagesynchroniseerd)
Productie
Producent Temple Street Productions
Uitzendingen
Start Vlag van Canada 3 april 2010
Einde Vlag van Canada 25 mei 2012
Afleveringen 51
Seizoenen 3
Netwerk of omroep Family Channel
Nickelodeon
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Wingin' It is een Canadese comedyserie die te zien is op Nickelodeon. De serie werd in Canada op 3 april 2010 tot 25 mei 2012 uitgezonden. Elke aflevering van Wingin' It duurt 25 minuten.

De serie gaat over Porter Jackson, een zogenaamde Engel in Opleiding (EIO) of Angel in Training (AIT) die probeert Carl Montclaire de populairste jongen van de Bennett Highschool te maken zodat hij eindelijk zijn engelvleugels krijgt. Porter gebruikt (engel)magie met simpelweg een ja-knikje, maar er gaat vaak van alles fout. Porter krijgt zelf hulp van dokter Cassabi (zijn engelbegeleider), die weer onnodige hulp krijgt van zijn wasbeerhelper Dennis. Later blijkt dat Dennis eigenlijk ook een EIO te zijn, genaamd Denise, die sinds de middeleeuwen in een wasbeerachtige handpop vastzit.

De serie wordt geproduceerd door Temple Street Productions.

Seizoen Uitzenddatum Vlag van Canada Aantal
1 3 april 2010 - 20 juni 2010 13
2 28 januari 2011 - 12 mei 2011 28
3 3 maart 2012 - 25 mei 2012 10

Zie Lijst van afleveringen van Wingin' It

Carl Montclaire
Porters taak om Carl Montclaire de meest populaire student op school ziet eruit als een verloren zaak in eerste instantie. Carl is niet bijzonder populair en zeer ongelukkig. Maar met de hulp van Porter wordt hij meer gewaardeerd. Net als elke tienerjongen is Carl geïnteresseerd in meisjes, zo is hij in de eerste twee series verliefd geworden op Brittany, Jane én Denise.
Porter Jackson
Porter belooft dat hij elk kind populair kan maken, maar bij Carl Montclaire lijkt het erop dat hij ongelijk heeft. Echter, dankzij hem stijgt Carls populariteit, hoewel hij nog niet populair genoeg is voor Porter om zijn engelvleugels toe te kennen. Ondanks dat hij Carl helpt Jane mee uit te vragen, blijkt dat hij zélf gevoelens voor haar heeft, waardoor Carl in een moeilijke beslissing valt.
Denise
Denise is de vrouwelijke tegenhanger van Porter. Net als Porter is zij een onruststoker die de neiging heeft om haar magie te misbruiken. Denise is erg goed in zingen, maar ook in het maken van problemen. Ze heeft gevoelens voor Carl waar ze later ook een relatie mee krijgt, die eigenlijk volgens het engelenhandboek verboden is.
Dr. Cassabi
Dr. Cassabi deed zich voor als Bennett High's begeleider, maar dr. Cassabi is eigenlijk een AIT-adviseur. Hij staat Porter en later Denise bij als er dingen fout gaan.
Dennis
Wasbeerslaafje van Dr. Cassabi. Achteraf bleek dit Denise te zijn.
Alex
Het enige wat je kunt zeggen over Swahili-sprekende, eenhoorn-liefhebbende vriend is 'hij is Alex'. Hij heeft zelden een belangrijke rol in de afleveringen en heeft de neiging om er alleen te zijn voor de komische waarde.
Brittany Hanson
Brittany is populair alleen omdat ze mooi is. Hoewel ze een beroemde zangeres wil worden, is ze eigenlijk beter geschikt voor acteren.
Jane Casey
Jane is het slimste kind in de school, maar ze is niet zelfbewust. Ze is altijd op zoek naar een nieuwe club om uit te nodigen en leidt een groot aantal van hen, waaronder de schoolkrant. Ze is zich niet bewust van de ware gevoelens van Carl en weet niet dat ze zijn gevoelens heeft gekwetst toen ze Porter kuste. Achteraf, voelt ze zich alleen, schuldig en een beetje depressief over de romantische driehoek.
Serge
Serge is een ster in alle sporten, hij wordt ook vaak gezien als vriend. Hij is niet altijd handig maar wel actief.
Becky Montclaire
Becky is het zusje van Carl, ze beweert dat haar taak is om Carl op te kachelen, maar als dat haar moeder opmerkt...
Angela Montclaire
Angela is Carls moeder, ze kan heel boos op Carl worden, maar geeft toch heel veel om haar zoon. Er zijn vaak opmerkingen over haar eten.
Directeur Malone
Directeur Malone is de directeur van Bennett Highschool. Er zijn veel opmerkingen over dat die nog steeds geen eigen auto heeft en dat die nog met het openbaarvervoer reist.
De Listern Zussen
De Listern Zussen zijn klasgenoten van Carl en Porter. Ze zeggen vrijwel nooit iets en hebben een zeer saaie gezichtsuitdrukking. Ze zijn meestal donker gekleed en hebben dan ook zwart haar, in de laatste aflevering gaat Porter weg omdat hij zijn taak heeft volbracht, De Listern Zussen gaan ook mee want zij zijn namelijk ook engelen, ze waren op aarde om Porter te controleren. Het is bekend dat ze op een boot wonen, en altijd als zij in beeld komen is er altijd een kraaigeluid te horen.
Mrs Lennox
Mrs Lennox is de Engels/Drama docent op Carls school. Ze had 1 aflevering een oogje op Dr. Cassabi.
Personage Acteur/actrice
Dylan Everett Carl Montclaire
Demetrius Joyette Porter Jackson
Kendra Leigh Timmins Denise Simmons
Brian Alexander White Alex Horatio P.Rodriguez
Wayne Thomas Yorke Dr. Cassabi
Hannah Lochner Brittany Hanson
Sebastian Hearn Serge Delvecchio
Brittany Adams Jane Casey
Steven Morel Directeur Malone
Jennifer Robertson Angela Montclaire
Jamie Bloch Becky Montclaire

Nederlandse stemmen

[bewerken | brontekst bewerken]
Personage Acteur/actrice
Carl Trevor Reekers
Porter Job Bovelander
Jane Lotte Horlings (seizoen 1 en 2)
Fleur van de Water (seizoen 3)
Alex Pepijn Koolen
Dr. Cassabi Jan Elbertse
Directeur Malone Louis van Beek
Brittany Peggy Vrijens
Serge Casper Veltenaar
Dennis Thijs van Aken
Denise Nicoline van Doorn