Would You Love a Monsterman?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Would You Love A Monsterman? is een single (en song) door de band Lordi uitgebracht in 2002 (het was tevens hun eerste single).

Would You Love A Monsterman? zit in twee van de 7 videoclips verwerkt. Er zijn twee versies van de single en de videoclip uitgebracht, in 2002 en 2006. De clip van 2002 is de enige waarin Magnum meedoet. Kort na de opnamen van de clip verliet hij de band. Daardoor speelt hij ook niet in de clip die daarop volgde in 2003, Devil Is A Loser.

De clips[bewerken]

De eerste clip (van 2002) speelt zicht af in een bos met een meisje dat een pop bij zich draagt. Na enkele seconden komen Mr.Lordi, Kita, Amen, Enary en Magnum op. Omdat Mr.Lordi het zingt, probeert hij waarschijnlijk ervoor de zorgen ze zich bij hem aansluit. Ergens rond het midden van het lied gaat ze naar Mr.Lordi toe en geeft hem de pop, enkele seconden later laat Mr.Lordi de pop ontploffen.

De tweede versie van de clip is uitgebracht in 2006 en speelt zich af tijdens Halloween. De dj op de radio verkondigt Would You Love A Monsterman? aan op de radio. En bijna tegelijkertijd komen twee onderzoekers van organisme binnen, samen met een andere vrouw. De onderzoekers brengen Amen binnen. Dan ziet de vrouw Awa in de spiegel en Amen staat enkele seconden daarna op. Amen vermoordt dan een van de onderzoekers. Dan komt Kita tevoorschijn en proberen ze weg te komen. Als de andere onderzoeker door de deur rent wordt zijn hoofd vastgepakt door Ox, die hem vervolgens vermoord. Dan komt Mr.Lordi ten tonele. Verder lijkt het op de eerste versie, maar dan zonder pop en het bos. De vrouw reist ook nog gedeeltelijk de lucht in, achter de schermen wordt dit gedaan door middel van kabels.

De songs op de single[bewerken]

2002 versie
  1. "Would You Love A Monsterman?"
  2. "Biomechanic Man"
  3. "Would You Love A Monsterman?" (radio edit)
  4. "Would You Love A Monsterman?" (video)
2006 versie
  1. "Would You Love A Monsterman? (2006)"