Zeldzaam (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zeldzaam
Single van:
Tabitha en Ronnie Flex
Uitgebracht 21 februari 2020
Genre Nederhop, nederpop
Duur 2:33
Label NEOF Music Group
Schrijver(s) Romano Wijnstein, Ramon Ginton, Tabitha Foen-A-Foe, Ronell Plasschaert
Producent(en) Ronnie Flex, Jordan Wayne
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Tabitha
2019
Work it
  2020
Zeldzaam
  2020
Slapen met het licht aan
Singletijdbalk van Ronnie Flex
2019
Givenchy bag
  2020
Zeldzaam
  2020
Venus
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Zeldzaam is een lied van de Nederlandse zangeres Tabitha en rapper Ronnie Flex. Het werd in 2020 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Zeldzaam is geschreven door Romano Wijnstein, Ramon Ginton, Tabitha Foen-A-Foe en Ronell Plasschaert en geproduceerd door Ronnie Flex en Jordan Wayne. Het is een lied uit de genres nederhop en nederpop. Het lied is een bewerking van het nummer Candy van Cameo uit 1986. Het lied gaat over zo veel van iemand houden, dat het als zeldzaam gezien kan worden. Het is voor Ronnie Flex niet de eerste keer dat hij een lied met deze titel uitbrengt. Op de ep Fresh Prince of Bolnes van ADK uit 2014 stond een gelijknamige nummer waar Ronnie Flex zijn bijdrage aan leverde.[3]

Het is ook niet de eerste keer dat de twee artiesten met elkaar samenwerken. Voor Zeldzaam waren ze onder andere al samen horen op de nummers Is dit over en Red me en na Zeldzaam brachten ze samen met Glen Faria het lied Overbodig en met Trobi het lied Wacht op mij uit.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het stond vijf weken in de Single Top 100 waarin het tot de 46e plaats kwam. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de achtste plaats van de Tipparade.