Naar inhoud springen

Zoo de Lagos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zoo de Lagos
Zoo de Lagos
Geopend 16 november 2000
Locatie Barão de São João, Lagos, Faro, Portugal
Coördinaten 37° 9′ NB, 8° 46′ WL
Lid van EAZA
Diersoorten ca. 350
Website
Detailkaart
Zoo de Lagos (Portugal)
Zoo de Lagos

Zoo de Lagos of Parque Zoológico de Lagos is een dierentuin bij Lagos, in het zuiden van Portugal. De dierentuin bevindt zich in de plaats Barão de São João.

De dierentuin is ontstaan uit een boerderij die regelmatig door schoolklassen werd bezocht om dieren te bekijken. Hiervoor gingen de eigenaren van de boerderij voortdurend op zoek naar nieuwe, zeldzamere diersoorten en in 1997 begon de planning voor een 'echte' dierentuin. De dierentuin werd op 16 november 2000 geopend voor publiek.

Indeling en dieren

[bewerken | brontekst bewerken]

De dierentuin houdt ongeveer 350 diersoorten, voornamelijk zoogdieren en vogels, maar ook schildpadden en krokodillen. Het grootste gebied wordt ingenomen door een boerderij en een meer met apeneilanden. De dierentuin is te bereiken met een buslijn vanuit Lagos. Bij de ingang worden de bezoekers verwelkomd door een groot gorillabeeld.

Fokprogramma's

[bewerken | brontekst bewerken]

Het park neemt deel aan meerdere internationale fokprogramma's en coördineert en beheert de EEP-stamboeken voor de zwartsnavelooievaar, de Papoea-jaarvogel, de gewone jaarvogel en de zilveroorneushoornvogel en het ESB-stamboek voor de Afrikaanse maraboe.[1]

Zie de categorie Zoo de Lagos van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.