A clown never cries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
A clown never cries
Single van:
John Davidson
A-kant(en) Good times
Uitgebracht 1971
Soort drager Vinyl
Duur 2:22
Label Columbia Records
Schrijver(s) Al Capps, Gordon Marron en Reid Reilich
Producent(en) Snuff Garrett
Portaal  Portaalicoon   Muziek

A clown never cries is een lied van de Amerikaanse zanger en tv-host John Davidson. Het verscheen in 1971 op de B-kant van zijn single Good times en werd geschreven door Al Capps, Gordon Marron en Reid Reilich. Capps was tevens arrangeur van de single en de productie lag in handen van Snuff Garrett. Deze single werd alleen in de VS uitgebracht.

Het nummer gaat over een clown die tijdens zijn optreden probeert het verlies van zijn ex-vriendin te verwerken, terwijl hij aan het optreden is: "Because clowns always know, that a tear will spoil the show, but the smile is only make-up."

The Cats[bewerken | brontekst bewerken]

A clown never cries
Single van:
The Cats
Van het album:
Love in your eyes
Uitgebracht 1974
Soort drager Vinyl
Opname 1973
Genre Middle-of-the-roadmuziek
Duur 2:22
Label Fantasy Records
Producent(en) Al Capps
Volgorde op Love in your eyes
A1
Be my day
  A2
A clown never cries
  A3
If you'll be my woman
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Het lied kende een tweede leven toen Al Capps door Snuff Garrett werd gevraagd muziek voor de Nederlandse band The Cats te produceren voor de Amerikaanse markt.

Het nummer werd uitgebracht op het album Love in your eyes (1973) dat uiteindelijk toch wereldwijd uitkwam. In Nederland stond het drie weken op nummer 1 en behaalde het goud. De muziekstijl van dit nummer valt niet onder de palingsound, maar is beter te kenmerken als middle-of-the-roadmuziek, waarmee sinds de jaren tachtig artiesten als Lee Towers, Anita Meyer en René Froger bekend mee zijn geworden.