René Froger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
René Froger
René Froger tijdens een optreden bij ING (2012)
Algemene informatie
Volledige naam René Froger
Bijnaam Froog, Oppertopper
Geboren 5 november 1960
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1979-heden
Genre(s) pop
Instrument(en) zang
Label(s) Dino Music
EMI Music Netherlands
Showtime Entertainment B.V.
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief in Toppers
Functie(s) zanger
In deze formatie 2005-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

René Froger (Amsterdam, 5 november 1960) is een Nederlands zanger en oprichter van de Toppers. In 2009 deed Froger met de Toppers mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Shine.

In de jaren 80 en 90 scoorde Froger een reeks toptienhits, waaronder Alles kan een mens gelukkig maken, Just Say Hello!, Crazy Way About You en This Is the Moment. In de jaren die volgden had hij nog enkele andere hits zoals Doe maar gewoon (2007), 'k Heb je lief (2010) en Daar sta je dan (2013). Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen en behoort daarmee tot de bestverkochte artiesten van Nederland.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Froger werd geboren en groeide op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Zijn vader, Jan Froger, had een café in de Staatsliedenbuurt. Net als zijn muzikale ouders, die optraden als het Duo Jan & Mien, begon ook Froger als kind al te zingen in het café van zijn vader. Als jongeman won hij een talentenjacht en als prijs mocht hij meedraaien met Ted de Braak en Mini & Maxi. In 1979 nam hij zijn eerste liedje op, "Disco a la carte".

Eerste successen[bewerken | brontekst bewerken]

In het voorjaar van 1984 werd de eerste single van Froger uitgegeven, getiteld "My hitparade", een medley van Tony Christie-hits. De single deed echter niets en werd later in het jaar opnieuw uitgebracht, met een Nederlandstalige B-kant. In 1985 tekende Froger bij het platenlabel CNR Records en bracht de single "Ik zie het wel zitten" uit. Ook deze single bracht geen succes. In 1987 kwam de single Love Leave Me uit. Een jaar later scoorde hij zijn eerste hit met een cover van "Winter in America". De single bereikte de vijfde plaats in de Top 40 en de tiende plaats in de Nationale Hitparade. Zijn debuutalbum Who Dares Wins kwam uit in 1988 en ging vijftigduizendmaal over de toonbank, Froger mocht om die reden zijn eerste gouden plaat in ontvangst nemen. De hieropvolgende singles van het album kwamen daarentegen niet verder dan de Tipparade.

Frogers eerste nummer één-hit in Nederland scoorde hij in 1989 met het nummer "Alles kan een mens gelukkig maken", als gastzanger bij Het Goede Doel. Van de single werden driehonderdduizend exemplaren verkocht, waarvoor Froger een drievoudige platina single in ontvangst mocht nemen. Enkele maanden later kwam Frogers tweede album You're my everything uit, het album werd redelijk ontvangen. De singles die van het album uitkwamen haalden slechts de Tipparade. Begin 1990 liep Frogers contract bij CNR Records af en er zouden nog twee singles op het label volgen. Hij tekende een contract bij manager John van Katwijk en bracht de single "Are you ready for loving me" uit welke in Engeland werd geremixt door de bekende producer Pete Waterman. Het album You're my everything werd met een gouden plaat bekroond. Het kleine Dino Music werd zijn nieuwe platenmaatschappij. Manager Van Katwijk profileerde zich samen met Marcel Schimscheimer ook als producent en componist van Frogers volgende album. De eerste single "Just Say Hello!" bereikte de top tien.

Het album Midnight man werd eveneens bekroond met een gouden en platina plaat voor meer dan honderdduizend verkochte exemplaren. Alle van dit album afkomstige singles bereikten ten minste de top twintig.

Stadionconcerten en sterrenstatus[bewerken | brontekst bewerken]

In 1991 scoorde Froger een reeks toptienhits en werd zijn album Matters of the heart met goud bekroond. In 1992 kreeg Froger een Edison voor het beste album uit Nederland. Later kreeg het een platina status voor meer dan honderdduizend verkochte exemplaren.

Froger gaf in 1992 een theatertournee en sloot deze af in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. Met de concerten vierde Froger zijn vijfjarige jubileum, ter gelegenheid waarvan er in het najaar van 1992 een verzamelalbum uitgebracht werd, Sweet hello's and sad goodbyes. Op oudejaarsavond 1992 werd bij Veronica een compilatie uitgezonden van Frogers concerten in Ahoy.

Het album The power of passion (1993) werd bekroond met een gouden plaat. Datzelfde jaar mocht Froger uit handen van Céline Dion de Edison Awards voor het beste album en voor beste Nederlandse zanger in ontvangst nemen. Het album werd uiteindelijk bekroond met dubbel platina voor tweehonderdduizend verkochte exemplaren.

In 1994 kondigt Froger als eerste Nederlandse artiest aan met tien concerten op rij terug te keren naar Ahoy Rotterdam. Met in totaal honderdduizend bezoekers in tien dagen behoort Froger tot de best bezochte artiesten van het jaar. Tevens gaat het album Walls of Emotion tweehonderdvijftigduizend keer over de toonbank en wordt dan ook bekroond met dubbel platina. Oud-platenlabel CNR besluit mee te willen gaan in dit succes en brengt een budget-cd uit met een verzameling van Frogers eerste twee albums, die honderdduizend keer verkocht wordt en dan ook bekroond met de platina status.

Op 8 mei 1995 was Froger een van de gastartiesten tijdens het World Liberty Concert. Het concert werd gehouden bij de Arnhemse John Frostbrug met onder meer optredens van Alan Parsons, Cyndi Lauper en Joe Cocker. Het herdenkingsconcert werd door 85.000 mensen bezocht en werd in 45 landen uitgezonden.

Pogingen in het buitenland[bewerken | brontekst bewerken]

Op 24 en 25 juli 1995 stond Froger twee avonden als eerste Nederlandse artiest in een uitverkocht Feijenoordstadion. Er werd een dubbel livealbum uitgebracht met Frogers grootse concert optredens uit de periode 1990 - 1994 getiteld Live in concert welke al snel de platina status behaalde voor honderdduizend verkochte exemplaren. Er werden twee singles in Duitsland uitgebracht: "Woman, woman" uit 1992 en een gemixte versie van "Can u feel it". Beide singles hadden daar geen succes. Mede door de concerten in de Kuip en Frogers commerciële succes in Nederland was er belangstelling in de Verenigde Staten om daar een album uit te brengen. Froger vertrok samen met manager Van Katwijk naar New York om te gaan werken aan een nieuw internationaal album. Dit album maakte hij in Nederland af. Kort daarna kwam de single "Wild rhythm" uit, die een redelijke hit werd. In het najaar van 1996 werd "Illegal Romeo part 1" uitgebracht samen met de al eerder in New York opgenomen nummers. De gelijknamige toer door Nederland was uitverkocht.

In 1997 werd een reeks concerten aan de Illegal Romeo-toer toegevoegd en ontving Froger platina voor honderdduizend verkochte exemplaren van "Illegal Romeo part 1". Na de zomer keerde Van Katwijk terug als manager. In de winter van 1997 kwam Froger met een nieuwe single, de ballad "I'm coming home again", geschreven door de Amerikaanse liedschrijfster Diane Warren, die sinds 1991 telkens ten minste één nummer aanleverde voor elk Froger-album. Het origineel is zo lang dat een passage in het nummer werd ingekort. Diane Warren was het niet eens met deze versie en gaf uiteindelijk, nadat het nummer al in de schappen lag, geen toestemming om het nummer uit te brengen, waardoor Dino Music genoodzaakt was om de al in verkoop zijnde single terug te halen. Met spoed werd naar een alternatief gezocht: er werd gekozen voor een door manager Van Katwijk geschreven ballad, "Never fall in love". De single "I'm coming home again" werd hierdoor een geliefd verzamelobject.

Het nieuwe album kreeg Home again als titel, ondanks het feit dat "I'm coming home again" er nu op ontbrak. Begin januari werd de zangcarrière van Froger overschaduwd door roddels over een vermeende liefdesaffaire met de Vlaamse televisiepresentatrice Phaedra Hoste. Hierdoor kwam het in de week dat Frogers nieuwe album uitkwam tot een tijdelijke breuk tussen Froger en zijn vrouw. Volgens sommige critici was het een publiciteitsstunt om Frogers nieuwe cd te promoten. In de eerste week dat Home again uitkwam werden er vijftigduizend exemplaren van verkocht en kwam de cd binnen op nummer één in de albumlijst. In België werd het album goud. Na een periode van counseling bleven de Frogers toch bij elkaar. Uiteindelijk ging Home again honderdduizend keer over de Nederlandse toonbank, waarvoor Froger zijn zoveelste platina prijs ontving.

30 Jaar hits[bewerken | brontekst bewerken]

Froger tijdens een optreden van Samen in 2012.

Froger ging eind 2005 met zijn nieuwe toer Pure & More weer de theaters in.

In november 2010 werd ter viering van zijn vijftigste verjaardag een speciaal verzamelalbum met als titel 'k Heb je lief - 50 jaar de muziek, m'n fans, het leven uitgegeven. Hoewel hij op 5 november 2010 vijftig jaar werd, vond op 2 november in het Carré te Amsterdam een feest plaats. Op dit evenement voerden bekende artiesten liedjes van Froger uit. Een dag later kreeg Froger in het televisieprogramma RTL Boulevard uit handen van Jeroen van der Boom een 'Lifetime Award', naar aanleiding van de verkoop van meer dan vijf miljoen platen. Daarmee behoort hij tot de bestverkochte artiesten van Nederland.

In september 2007 kwam Froger weer met een Nederlandstalige plaat, "Doe maar gewoon", en er verscheen een gelijknamig album.

In 2012 bracht Froger zijn tweede EK-hit Samen uit. Op 16 mei 2012 bereikte het de eerste plek in de Single Top 100. Dit is sinds Alles kan een mens gelukkig maken in 1989 zijn tweede nummer 1-hit.

Op 28 juni 2014 bereikte zijn WK-hit Juich Voor Nederland de eerste plaats in de Single Top 100. Deze single werd gebruikt voor een reclamecampagne voor supermarktketen Jumbo, in samenwerking met stylist Roy Donders. Dit betekent de derde nummer 1-hit voor Froger. Froger ging in 2015 en 2016 met zijn nieuwe toer Rene Froger, 30 jaar hits weer de theaters in. In 2021 bracht Froger Bon Gepakt uit met rapper Donnie.[1]

Toppers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Toppers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Froger als een van de Toppers
De Toppers op het Eurovisiesongfestival 2009

In 2005 begonnen Froger, Gerard Joling en Gordon Heuckeroth aan de formatie de Toppers. Dit naar aanleiding van de concerten die Froger in 2004 in de Amsterdam ArenA gaf, waar Joling en Gordon een gastoptreden hadden.[2] Het oorspronkelijke plan was om eenmalig een concert te geven voor genodigden in Koninklijk Theater Carré. Maar de reacties op deze medley waren zo overweldigend, waardoor de drie heren definitief aan de formatie de Toppers begonnen en sinds 2005 elk jaar een reeks concerten geven in de Johan Cruijff ArenA.

In 2009 deden ze mee aan het Eurovisiesongfestival in Moskou met het nummer Shine. In de aanloop naar het festival zou de reallifesoap De Toppers op weg naar Moskou door de TROS worden uitgezonden,[3] maar SBS6, waar Joling onder contract staat, ging niet akkoord met Joling als figurant in een soap van de TROS.[4] De reacties die Gordon hierop uitte in de media schoten bij Joling in het verkeerde keelgat en hij wilde niet meer meedoen aan het Eurovisiesongfestival.[5] Enkele dagen na het incident, op 10 november, werd bekend dat Jeroen van der Boom Joling in de Toppers gaat opvolgen.[6] Na de bekendmaking van de tien landen die doorstroomden naar de finale, bleek dat Nederland hier niet bijhoorde. Op 17 mei, een dag na de finale van het festival, werd bekend dat de Toppers de zeventiende plaats behaalden in de halve finale, met elf punten. Tien punten hiervan kwamen uit Albanië, het resterende punt kwam van Denemarken[7].

De elfde editie van Toppers in concert 2015 - The Crazy Summer Edition dreigde in gevaar te komen door verschillende factoren. Froger kreeg bijvoorbeeld tijdens de opening van het tweede concert een zweepslag in zijn been. Met behandelingen van doktoren en pijnstillers kon Froger meedoen aan het concert.[8]

Tijdens Toppers in concert 2018 - Pretty in Pink, The Circus Edition vertolkte Froger, samen met Carel Kraayenhof op bandoneon, het nummer Vleugels van mijn vlucht van Paul de Leeuw. Deze liveversie werd vanwege de enthousiaste ontvangst van de bezoekers opnieuw uitgebracht en veelvuldig gedownload.

In 2019 vierden De Toppers hun vijftienjarig jubileum. Van alle leden is Froger de enige die alle vijftien volle jaren heeft meegedraaid. In 2020 werd door het coronavirus besloten een kersteditie te doen in Ahoy in plaats van het gebruikelijke concert in de Johan Cruijf ArenA. Nieuwe Nederlandse Corona-maatregelen gooiden echter roet in het eten, waardoor de nieuwe kersteditie van de Toppers uit werd gesteld naar december 2021.

Nevenactiviteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie en film[bewerken | brontekst bewerken]

Froger heeft als acteur enkele gastrollen gespeeld. Zo had hij een klein rolletje in de film Filmpje! (1995) met Paul de Leeuw en heeft hij een keer meegespeeld in de Nederlandse detectiveserie Baantjer, waarin hij een doodgeslagen duivenmelker speelt in 'De Cock en de dode duivenmelker' in 2002. Daarnaast was Froger als onderdeel van de Toppers vanaf 2005 in meerdere televisieprogramma's te zien waaronder Toppers in de Sneeuw en Toppers: De weg naar de ArenA. Ook speelde hij in Ellis in Glamourland en had hij in 2009 een gastrol als zwerver in de serie Zeg 'ns Aaa. In 2011 maakte hij deel uit van de jury van The Sing-Off bij SBS6. Ook was hij in 2011 te gast in Ik hou van Holland. Hij speelde op 4 februari 2012 een gastrol in Wat als?. Voorts deed hij mee aan De beste zangers van Nederland. Verder maakte hij samen met Streetlab een videoclip waarin hij zelf rapt. In januari 2018 was Froger met zijn gezin te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx. Tevens was hij in 2018 jurylid in de talentenjacht Topper Gezocht!, was tijdens een commercial klant in een brillenzaak en deed mee in het SBS6 tv-programma "Vet Fit", dat na drie afleveringen van de buis werd gehaald door te weinig kijkers. Op oudejaarsavond 2018 was hij te zien in het programma Moppentappers, gepresenteerd door Jeroen van der Boom. In januari 2021 was hij met zijn zoon te zien in het SBS6-programma Code van Coppens: De wraak van de Belgen. In 2023 was Froger samen met zijn zoon Maxim Froger te zien in de bioscoopfilm De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond.

Goede doelen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie De Frogers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In november 2008 ging de realityserie De Frogers: Effe geen cent te makken van start. Hierin werden Froger en zijn gezin gevolgd, terwijl ze een maand lang deden alsof ze van een bijstandsbudget leefden. Het doel hiervan was om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de Voedselbank, een organisatie waar Froger reeds langer voor actief was. Op 11 december 2008 werd op RTL 4 een door Linda de Mol gepresenteerde finale uitgezonden, waarmee ruim twee miljoen euro werd opgehaald. Het liedje uit deze serie, "De zon schijnt voor iedereen", werd een hit.

Op 22 oktober 2009 waren de Frogers opnieuw op televisie met het programma De Frogers: Helemaal Heppie om geld op te halen voor stichting Heppie, die zich inzet voor kinderen die vanwege armoe niet op vakantie kunnen.

Persoonlijk leven[bewerken | brontekst bewerken]

Froger is sinds 31 december 1991 getrouwd met Natasja Froger-Kunst, die zelf als presentatrice bij RTL werkt. Ze hebben twee zoons, Maxim en Didier. Laatstgenoemde deed in 2007 mee aan Kinderen dansen op het ijs, dat gepresenteerd werd door Gerard Joling en Nance Coolen. Een jaar later deed Maxim ook mee. Hij won deze wedstrijd samen met Shana. Uit een eerder huwelijk heeft Froger nog twee kinderen, Natascha Froger en Danny Froger, Froger is grootvader van vier kleindochters en een kleinzoon. Tevens is hij aandeelhouder met 50 procent van het bedrijf Toppers in Concert B.V.

Froger staat bekend als een fervent Ajax-supporter.

Op 6 juni 2005 werd door het management van Froger bekendgemaakt dat de zanger prostaatkanker had. De kanker was in een vroeg stadium ontdekt en kon goed behandeld worden.[9][10] In het najaar van 2006 kreeg Froger last van zijn luchtwegen, waardoor hij optredens in Ahoy moest afzeggen.[11]

Zijn beide ouders overleden kort na elkaar, beiden op zevenenzestigjarige leeftijd. Zijn moeder overleed op 8 april 2009 en zijn vader op 22 juni 2009.[12] De bijnaam van de vader van René Froger was Bolle Jan en hij was de eigenaar van het gelijknamige café in Amsterdam.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

1988
1 × gouden plaat - Who Dares Wins
1 × platina plaat - Who Dares Wins
1989
1 × gouden plaat - Alles kan een mens gelukkig maken (single)
1 × platina plaat - Alles kan een mens gelukkig maken (single)
2 × platina plaat - Alles kan een mens gelukkig maken (single)
3 × platina plaat - Alles kan een mens gelukkig maken (single)
1 × gouden plaat - You're My Everything
1990
3 × gouden plaat - Midnight Men
1 × platina plaat - Midnight Men
1991
1 × gouden plaat - Matters of The Heart
1 × platina plaat - Matters of The Heart
1992
1 × gouden plaat - Sweet Hello's and Sad Goodbyes
5 × platina plaat - Sweet Hello's and Sad Goodbyes
1993
1 × gouden plaat - The Power of Passion
2 × platina plaat - The Power of Passion
1994
1 × gouden plaat - Are You Ready For Loving Me
1 × platina plaat - Are You Ready For Loving Me
1 × gouden plaat - Walls of Emotion
2 × platina plaat - Walls of Emotion
Edison Award - Pop (Middle of the Road)
1995
1 × gouden plaat - Live in Concert
1 × platina plaat - Live in Concert
1 × gouden plaat - You´ve got a friend (single)
1996
1 × gouden plaat - Illegal Romeo Part I
1 × platina plaat - Illegal Romeo Part I
1998
1 × gouden plaat - Home Again
1 × platina plaat - Home Again
1999
1 × gouden plaat - I Don't Break Easy
1 x platina plaat - I Don't Break Easy
2000
1 × gouden plaat - All the Hits
Lifetime achievement Award - Verkoop van 2 miljoen (2.000.000) studioalbums
2001
1 × gouden plaat - Internal Affairs
2002
1 × gouden plaat - Sweet Hello's and Sad Goodbyes Part II
2003
Edison Award - Oeuvre
2004
1 × gouden plaat - The Platinum Edition
2005
1 × gouden plaat - Live at the ArenA (cd)
1 × gouden plaat - Live at the ArenA (dvd)
1 × gouden plaat - Pure Christmas
2006
1 × gouden plaat - Toppers in Concert (cd)
1 × gouden plaat - Toppers in Concert (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert (dvd)
2007
1 × gouden plaat - Doe Maar Gewoon
2 × platina plaat - Doe Maar Gewoon
1 × gouden plaat - Toppers in Concert 2006 (cd)
1 × gouden plaat - Toppers in Concert 2006 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2006 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2006 (dvd)
10 × platina plaat - Kerst met de Toppers
2008
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2007 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2007 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2007 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2007 (dvd)
2009
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2008 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2008 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2008 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2008 (dvd)
2010
1 × gouden plaat - 'k Heb je lief - 50 jaar de muziek, m'n fans, het leven
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2009 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2009 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2009 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2009 (dvd)
100% NL Award - Oeuvre
Lifetime Award - Verkoop van 5 miljoen (5.000.000) studioalbums
Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam
2011
1 × gouden plaat - Froger
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2010 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2010 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2010 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2010 (dvd)
Lifetime Award - Verkoop van 1,5 miljoen (1.500.000) albums van de Toppers
2012
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2011 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2011 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2011 (cd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2011 (dvd)
2013
1 × gouden plaat - Daar Sta Je Dan 2013 (Waar Zijn Al Je Vrienden)(single)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2012 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2012 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2012 (dvd)
Buma NL Award - Beste Videoclip Daar Sta Je Dan 2013 (Waar Zijn Al Je Vrienden)
2014
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2013 (cd)
2 × gouden plaat - Toppers in Concert 2013 (dvd)
1 × platina plaat - Toppers in Concert 2013 (dvd)
2017
TrosKompas Oeuvre Award
2018
Loden Leeuw - Irritantste BN'er in een reclame (de multifocáále bril)[13]
2019
Andreaspenning, onderscheiding van de gemeente Amsterdam.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Who dares wins 1988 02-07-1988 7 55 Platina
You're my everything 1989 09-12-1989 17 16 Goud
Midnight man 1990 03-11-1990 17 31 Platina
Matters of the heart 1991 14-12-1991 28 35 Platina
Sweet hello's and sad goodbyes 1992 17-10-1992 3 113 6 × Platina / Verzamelalbum /
Best Verkochte album van 1992 / best verkochte album uit '90 - '99
The power of passion 1993 13-11-1993 3 31 2× Platina
Are you ready for loving me 1994 30-04-1994 22 10 Platina / Verzamelalbum
Walls of emotion 1994 19-11-1994 1(1wk) 39 2× Platina
The ballads 1995 08-04-1995 30 10 Verzamelalbum
Live in concert 1995 17-06-1995 1(2wk) 60 Platina
Illegal Romeo part 1 1996 07-09-1996 1(3wk) 38 Platina
Home again 1998 24-01-1998 1(2wk) 21 Platina
I Don't Break Easy 1999 09-10-1999 12 13 Platina
The passion tracks 2000 - Verzamelalbum
All the hits 2000 13-05-2000 4 39 Goud / Verzamelalbum
Internal affairs - The dirty details 2001 03-11-2001 17 10 Goud
Sweet hello's and sad goodbyes Part II 2002 19-10-2002 9 17 + live-dvd / Verzamelalbum / Goud
Pure 2004 24-04-2004 11 13
The platinum edition 2004 05-06-2004 1(1wk) 12 Goud / Verzamelalbum
Live at the Arena 2005 12-03-2005 49 2 Livealbum / Goud
Pure Christmas 19-12-2005 - Kerstalbum / Exclusief verkrijgbaar
bij Super de Boer / Platina
Doe maar gewoon 2007 24-11-2007 8 41 2× Platina
Doe maar gewoon (Live in Ahoy) 2008 28-06-2008 15 16 Livealbum / Goud
'k Heb je lief - 50 jaar de muziek, m'n fans, het leven 05-11-2010 13-11-2010 5 19 Verzamelalbum / Dubbelalbum / Goud
Froger 11-11-2011 19-11-2011 2 12 Goud
Liefde voor muziek 12-04-2013 20-04-2014 3 9
Dit is hoe het voelt 2016 12-11-2016 14 4
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Illegal Romeo part 1 1996 21-09-1996 19 6
Home again 1998 24-01-1998 7 17
I Don't Break Easy 1999 09-10-1999 16 5
All the hits 2000 27-05-2000 24 11 Verzamelalbum
Internal affairs - The dirty details 2001 10-11-2001 44 1
Liefde voor muziek 2013 20-04-2013 115 6
Dit is hoe het voelt 2016 12-11-2016 70 3

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Love leave me 1987 11-07-1987 tip2 - Nr. 39 in de Single Top 100
Winter in America 1988 12-03-1988 5 9 Nr. 10 in de Single Top 100
Who dares wins 1988 25-06-1988 tip13 - Nr. 53 in de Single Top 100
See you on Sunday 1988 24-09-1988 tip10 - Nr. 49 in de Single Top 100
Happy Xmas (War is over) / Gelukkig kerstfeest 1988 10-12-1988 35 3 Artiesten voor het Ronald McDonaldhuis / #15 in de Single Top 100
You're a lady 1988 24-12-1988 tip8 - Nr. 37 in de Single Top 100
Alles kan een mens gelukkig maken 1989 11-03-1989 1(3wk) 12 met Het Goede Doel /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Back on my feet again 1989 02-12-1989 tip2 - Nr. 42 in de Single Top 100
Are you ready for loving me 1990 09-06-1990 17 6 Nr. 25 in de Single Top 100
Just say hello! 1990 06-10-1990 11 8 Nr. 7 in de Single Top 100 / Alarmschijf
The love of the year 1991 12-01-1991 35 3 Nr. 28 in de Single Top 100
Nobody else 1991 23-03-1991 16 8 Nr. 11 in de Single Top 100
Still on your side 1991 30-11-1991 26 5 Nr. 16 in de Single Top 100
Woman, woman 1992 07-03-1992 29 4 Nr. 19 in de Single Top 100
Man with a mission 1992 09-05-1992 35 3 Nr. 24 in de Single Top 100
Kaylee 1992 18-07-1992 31 3 Nr. 30 in de Single Top 100
Your place or mine 1992 03-10-1992 13 7 Nr. 12 in de Single Top 100
This is the moment 1992 19-12-1992 25 5 Nr. 32 in de Single Top 100
Calling out your name (Ruby) 1993 09-10-1993 4 13 Nr. 5 in de Single Top 100
Why are you so beautiful 1993 25-12-1993 8 7 Nr. 13 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Here in my heart 1994 12-11-1994 8 7 Nr. 12 in de Single Top 100 / Alarmschijf
For a date with you 1995 07-01-1995 20 5 Nr. 20 in de Single Top 100
Why goodbye 1995 11-03-1995 tip3 - Nr. 44 in de Single Top 100
You've got a friend 1995 09-09-1995 3 6 met Ruth Jacott en Marco Borsato /
Nr. 3 in de Single Top 100
Wild rhythm 1996 04-05-1996 9 7 Nr. 6 in de Single Top 100 / Alarmschijf
If you don't know 1996 10-08-1996 21 5 Nr. 27 in de Single Top 100
In dreams 1996 26-10-1996 3 13 Nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf
That's when I'll stop loving you 1997 01-03-1997 19 3 met Anita Doth /
Nr. 52 in de Single Top 100 / Alarmschijf
The number one 1997 24-05-1997 17 8 Nr. 20 in de Single Top 100
Never fall in love 1997 27-12-1997 35 2 Nr. 54 in de Single Top 100
I who have nothing 1998 - Nr. 77 in de Single Top 100
Gone are the days 1998 - Nr. 96 in de Single Top 100
Lovin' you 1998 28-11-1998 tip3 - Nr. 47 in de Single Top 100
Crazy way about you 1999 01-05-1999 13 9 Nr. 9 in de Single Top 100 / Alarmschijf
I can't stop myself 1999 28-08-1999 tip8 - Nr. 49 in de Single Top 100
Somebody else's dream 1999 - Nr. 95 in de Single Top 100
(Strip yourself) Naked for me 2000 - Nr. 95 in de Single Top 100
How do I win your heart 2000 - Nr. 44 in de Single Top 100
Why you follow me 2001 11-08-2001 tip11 - Nr. 41 in de Single Top 100
Love me good 2000 - Nr. 83 in de Single Top 100
She (A song for Máxima) 2002 02-02-2002 38 2 Nr. 23 in de Single Top 100
Goodbye (A love triangle) 2002 - met Glennis Grace & Sylvia Samson /
Nr. 74 in de Single Top 100
The world I threw away 2002 - Nr. 25 in de Single Top 100
Over de top 2005 30-04-2005 22 5 met de Toppers /
Nr. 6 in de Single Top 100
Toppers party! 2005 16-07-2005 tip5 - met de Toppers /
Nr. 32 in de Single Top 100
Wir sind die Holländer 2006 03-06-2006 18 5 met de Toppers /
Nr. 7 in de Single Top 100
Kon het elke dag maar Kerstmis zijn 2006 23-12-2006 6 3 met Kus, Chris en Vivienne /
Nr. 2 in de Single Top 100
Can you feel it? 11-06-2007 16-06-2007 8 5 met de Toppers /
Nr. 10 in de Single Top 100
Doe maar gewoon 2007 06-10-2007 7 9 Nr. 2 in de Single Top 100
Jij moet verder 2007 09-02-2008 tip6 - Nr. 36 in de Single Top 100
Bloed, zweet en tranen EK 2008 versie 2008 14-06-2008 11 4 Nr. 2 in de Single Top 100
De zon schijnt voor iedereen 2008 20-12-2008 29 3 Titelsong van
De Frogers: Effe geen cent te makken /
Nr. 4 in de Single Top 100
Shine 16-02-2009 07-03-2009 15 8 Nr. 2 in de Single Top 100 /
Inzending Eurovisiesongfestival 2009
Sledgehammer 14-08-2009 22-08-2009 tip15 - met John Marks /
Nr. 22 in de Single Top 100
Zo Heppie! 06-11-2009 02-01-2010 24 3 als De Frogers / Titelsong van
De Frogers: Helemaal Heppie /
Nr. 2 in de Single Top 100
'k Heb je lief 2010 20-11-2010 23 5 Nr. 3 in de Single Top 100
Ogen weer geopend 16-09-2011 29-10-2011 22 6 Nr. 7 in de Single Top 100
Sleigh ride 2011 - met Ella Fitzgerald /
Nr. 15 in de Single Top 100
Higher 2011 - - - Met de Toppers /
Download bij 5 Minuten.tv
Moves Like Toppers 2012 - - - Met de Toppers /
Enkel bij iTunes te verkrijgen
Het verleden kruist het heden 2012 18-02-2012 tip13 - Nr. 8 in de Single Top 100
Samen 15-05-2012 16-06-2012 19 2 Nr. 1 in de Single Top 100
Daar sta je dan 2013 (waar zijn al je vrienden) 2013 23-03-2013 tip12 - Goud / Nr. 2 in de Single Top 100
1001 Nacht 2013 20-04-2013 tip9 - Met de Toppers /
Nr. 13 in de Single Top 100
Koningin van alle mensen 16-04-2013 27-04-2013 6 3 als onderdeel van RTL Boulevard United /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Koningslied 19-04-2013 27-04-2013 2 4 als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging /
Nr. 1 in de Single Top 100
Juich voor Nederland! 2014 24-05-2014 tip7 - Nr. 1 in de Single Top 100
Kerstmis vier je samen 2014 13-12-2014 tip25 - als onderdeel van Eenmaal Voor Allen /
Nr. 68 in de Single Top 100
Forget my name 23-05-2016 04-06-2016 tip10 - met Side2Side /
Nr. 73 in de Single Top 100
Een heel gelukkig kerstfeest 18-10-2016 - - - met de Toppers
Liefde voor altijd 08-03-2019 - - - Nr. 1 iTunes Top 100 duet met Samantha Steenwijk
Proost op het leven 2019 07-09-2019 tip22 - met Tino Martin
Bon gepakt 2021 11-09-2021 3 14 met Donnie /
Nr. 3 in de Single Top 100
Geen hits geen flop 20-05-2021 - - - met The Dean
We pakken groots uit 16-12-2021 - - - met The Dean
Dat kan je niet kopen 13-04-2023 - tip24 - met Donnie
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Winter in America 1988 23-04-1988 18 4
Alles kan een mens gelukkig maken 1989 18-03-1989 4 12 met Het Goede Doel /
Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Are you ready for loving me 1990 07-07-1990 18 7 Nr. 16 in de Radio 2 Top 30
Just say hello 1990 03-11-1990 19 7 Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
Nobody else 1991 11-05-1991 39 3
Your place or mine 1992 31-10-1992 38 2 Nr. 27 in de Radio 2 Top 30
Hollywood nights 1994 18-06-1994 49 1
In dreams 1996 23-11-1996 40 2
The number one 1997 21-06-1997 43 3
Crazy way about you 1999 29-05-1999 18 13 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
I can't stop myself 1999 04-09-1999 tip3 -
Koningslied 2013 11-05-2013 41 1 als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging
Alles kan een mens gelukkig maken 2013 13-07-2013 tip7 - met Christoff /
Nr. 5 in de Vlaamse Top 10
Leef vandaag 2017 01-04-2017 tip -
Liefde Voor Altijd 08-03-2019 - - - Nr. 1 iTunes Top 100, duet met Samantha Steenwijk

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Alles kan een mens gelukkig maken
(met Het Goede Doel)
700 1021 1135 1706 1556 1555 1724 1532 1714 1588 - 1898 - - - - - - - - - - - - -
Bon gepakt
(met Donnie)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1865 -
This is the moment 513 - 1214 1142 902 1067 1286 1506 1548 1316 1911 1514 1939 - - - - - - - - - - - -

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Pure live 2004 12-06-2004 2 4
Live at the arena 2004 18-09-2004 1(3wk) 46
Doe maar gewoon (Live in Ahoy) 2008 28-06-2008 1(1wk) 15
Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop muziek-dvd top 10/20 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Live at the Arena 2004 02-10-2004 5 3
Naam Datum Opmerking
The Video 1994 VHS
The Show Of The Year 2001 2002 Bij Sweet Hello's And Sad Goodbyes Part II
Pure Live 2004 Huis Concert
Live At The ArenA 2005
In A Lifetime Of Music Part I 2005 Bij The platinum edition
Toppers In Concert 2005 Als de Toppers
Toppers In Concert 2006 2006 Als de Toppers
Toppers In Concert 2007 2007 Als de Toppers
Doe Maar Gewoon, Live In Ahoy 2008
Toppers In Concert 2008 2008 Als de Toppers
De Frogers: Effe geen cent te makken 2009
Toppers In Concert 2009 2009 Als de Toppers
Toppers In Concert 2010 2010 Als de Toppers
Hits & Meer 2010 Bij 'k Heb je lief - 50 jaar de muziek, m'n fans, het leven Deluxe Box
Op Verzoek 2010 Bij 'k Heb je lief - 50 jaar de muziek, m'n fans, het leven Deluxe Box
Toppers In Concert 2011 2011 Als de Toppers
Toppers in concert 2012 2012 Als de Toppers
Toppers in concert 2013 2013 Als de Toppers
Toppers in concert 2014 2014 Als de Toppers
Toppers in concert 2015 2015 Als de Toppers
Toppers in concert 2016 2016 Als de Toppers
Toppers in concert 2017 2017 Als de Toppers
Toppers in concert 2018 2018 Als de Toppers
Toppers in concert 2019 2019 Als de Toppers

Releases Buitenland[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Land Jaar Opmerking
You’re A Lady Duitsland 1989 7” vynil single
Winter In America Australië 1989 7” single op Possum label
Are You Ready For Loving Me Duitsland 1991 Cd-single en 12”maxi op ZYX Label
Are You Ready For Loving Me Japan 1991 3” mini-cd-single op Alabianca label
Are You Ready For Loving Me Filipijnen 1991 7” vinylsingle op ZYX Label
Are You Ready For Loving Me USA 1991 12" vinylsingle op ZYX Label
Midnight Man Zuid-Afrika 1991 Lp en muziekcassette album op Transistor label
Woman, Woman Duitsland 1995 Cd-single op Hansa label
Can U Feel It Duitsland 1995 Cd-single op Hansa label Duitsland
Home Again Zuid-Korea 1998 Cd album
Crazy Way About You USA 1999 Cd-single en 12”maxi vinyl op Rampage label
The Ballads Noorwegen 2001 Cd-compilatiealbum op CNR/EMG label Noorwegen
Essential Belgie 2002 Cd-compilatiealbum op EMI label België

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie René Froger van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.