Agoda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Agoda Company Pte. Ltd.
Logo
Oprichting 1998
Eigenaar Booking Holdings
Sleutelfiguren Omri Morgenshtern (CEO)
Producten Online hotelreserveringen
Website www.agoda.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Agoda.com is een Online Travel Agency (OTA), gespecialiseerd in hotelboekingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Singapore. Verder heeft Agoda.com grote kantoren in onder andere Bangkok, Tokio, Hongkong, Kuala Lumpur, Sydney en Boedapest en ondersteunende vestigingen in verschillende grote steden in Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Amerika.

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd eind jaren negentig in Thailand opgericht onder de naam PlanetHoliday.com en werkte vanaf 2003 samen met PrecisionReservations.com. In 2005 gingen de twee bedrijven samen verder als Agoda Company Pte. Ltd., geregistreerd in Singapore, en verscheen de eerste versie van Agoda.com online.

Overname[bewerken | brontekst bewerken]

Agoda.com werd in november 2007 aangekocht door het Amerikaanse Priceline.com.[1] Priceline.com is genoteerd aan de NASDAQ en maakt deel uit van de S&P 500-index. De overname verschafte Agoda.com de mogelijkheid om geografisch uit te breiden en meer nationaliteiten te bedienen. Sinds 2011 is medeoprichter Robert Rosenstein CEO.[2] Agoda.com heeft op dit moment 1.200 werknemers uit twintig verschillende landen in dienst. De website is beschikbaar in 38 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 werd Agoda.com verkozen tot Best Accommodation site in de Travelmole Web Awards Asia 2008.[3]

Lidmaatschap organisaties[bewerken | brontekst bewerken]

Agoda.com is sinds 2006 lid van PATA (Pacific Asia Travel Association).[4]