Blariacumplein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Blariacumplein
Geografische informatie
Locatie       Venlo
Stadsdeel Blerick
Wijk Smeliënkamp
Zijstraten Blariacumstraat
Kleine Parallelstraat
Algemene informatie
Aangelegd in 1922
Genoemd naar Blariacum
Bestrating gras
Bebouwing woonhuizen
Portaal  Portaalicoon   Steden

Het Blariacumplein is een plein in het noordelijk gedeelte van Blerick, een stadsdeel van de Nederlandse gemeente Venlo.

Het plein werd aan het begin van de jaren twintig van de twintigste eeuw aangelegd. Aan het plein liet woningcorporatie Blariacum in 1922 woningen bouwen in de zogenaamde cottagestijl. In de jaren 1923 en 1924 werden aan het plein en in de buurt ervan in opdracht van de spoorwegvakbond Sint-Raphael arbeiderswoningen gebouwd voor werknemers van de Nederlandse Spoorwegen. Daarbij werden door architect Jacq Grubben invloeden van de Amsterdamse School gebruikt.

Aan het plein is een activiteitencentrum gevestigd, dat in 1989 in gebruik werd genomen. Daarin is onder andere een kinderdagverblijf, een centrum voor algemeen maatschappelijk werk en een buurtwerkgroep ondergebracht.